Antoneta Alamat Kusijanović snimila emotivnu poruku s jedan dan starim sinom u naručju

Samo dan prije nego li je nagrađena na Filmskom festivalu u Cannesu, redateljica Antoneta Alamat Kusijanović rodila je sina s kojim je danas izašla iz rodilišta

Veliki je tjedan iza dubrovačke redateljice Antonete Alamat Kusijanović. Naime, rodila je sina i osvojila prestižnu nagradu za svoj film ‘Murina’. Prvo je prije nešto više od tjedan dana na Filmskom festivalu u Cannesu prikazan njezin debitantski uradak, a onda je dan prije nego li proglašena dobitnicom rodila svoje prvo dijete u zagrebačkoj poliklinici Podobnik.

Podsjetimo, ovo je prvi put da je jedan hrvatski film uvršten u program ’15 dana autora’ (Quinzaine des Réalisateurs) koji se u sklopu Filmskog festivala u Cannesu održava od 1969. godine. Na svečanom proglašenju pobjednika ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu upravo je film Antonete Alamat Kusijanović ‘Murina’ dobio prestižnu nagradu Camera d'Or što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Riječ je o službenoj festivalskoj nagradi za najbolji debitantski film unutar svih festivalskih programa. U konkurenciji je bio 31 film.

Predsjednica žirija, glumica Melanie Thierry na samoj je dodjeli kazala da su nagradili snažan film, a odluku su donijeli vrlo lako i bez velikih dvojbi. Nagradu je preuzeo koscenarist filma Frank Graziano.

S obzirom na to da zbog rođenja sina nije mogla doći po svoju nagradu, redateljica je snimila video zahvale i to u rodilištu, držeći svog sina u naručju. Video je objavljen na Facebook stranici Quinzaine des Réalisateurs.

‘Hvala festivalu Cannes i 15 dana autora (Quinzaine des réalisateurs) na ovoj nagradi. Čast je primiti Caméra d’Or (Zlatnu kameru) za prvi istaknuti film. Zaista sam zahvalna na cijelom timu ‘Murine’, producentima, glumcima i svima koji me podržavao sve ove godine, kao i mojoj obitelji. Ova nagrada pripada mojem sinu kojeg sam rodila jučer i nadam se da je ovo tek početak za nas oboje. Hvala vam puno’, kazala je.

Njezin film je u subotu 17. srpnja imao i svoju hrvatsku premijeru – na Pulskom filmskom festivalu, a slijede i projekcije na Sarajevo Film Festivalu, zatim Rabu te i u kinima diljem Hrvatske. Glavne uloge imaju Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Ćurčić i Cliff Curtis.

Za to vrijeme redateljica će nastaviti upoznavanje sa svojom bebom i to kod kuće. Naime, danas su ona i beba izašli iz rodilišta, a po njih je došao presretni tata.

redateljica Antoneta Alamat Kusijanović

Tekst: Dunja Ladić
Foto: Screenshot, Marko Prpic/PIXSELL

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Bebe su aktivni sudionici u procesu rađanja, olakšajte im odabirom položaja 

Odabir položaja rađanja na leđima, kao glavne rodiljne…

trudnica pod stresom

Neke stvari nikako ne smijete reći jednoj trudnici! Ili vas čeka ječmenac...

Igra hormona tijekom trudnoće utječe na raspoloženje trudnice,…

trudnica pred porod

Što svaka trudnica treba znati? Prepoznati da je porod blizu!

Kad je riječ o terminu porođaja, može se…

tata na porodu

Kako se tate mogu pripremiti za porod, a da ne padnu u nesvijest?

Strah je jedna od najčešćih emocija koju proživljavaju…

Pročitajte i:

Doula Una: 'Danas žene sve više traže doule, ali nas i dalje nije dovoljno'

O douli Uni Pašić Gregović već smo pisali, a i rado nam uvijek odgovori na…

knjige preporuka

Ljetno štivo za djevojčice i dječake – neustrašive zaštitnike prirode, pustolove, istraživače i umjetnike

Ljeto je idealno vrijeme za punjenje baterija i otpuštanje svih očekivanja koje gomilamo tijekom godine.…

Sasvim drugačiji obiteljski odmor usred ljeta: kampiranje Nevene Rendeli Vejzović

Bivša voditeljica HTV-a, a danas vlasnica vlastite tvrtke Primetime komunikacije te osnivačica Festivala zdravlja, Nevena…

Pamela Ramljak: 'Sada imam više kila nego prije trudnoće i osjećam se puno bolje'

Pjevačica Pamela Ramljak priznala da oduvijek pazi kako se hrani te da to nije činila…