Anđa Marić i sin

Anđa Marić: “Gašpi je morao prihvatiti da mu je mama strašno oboljela”

Prije godinu i pol dana glazbenici Anđi Marić dijagnosticirana je upala moždanih ovojnica zbog čega teže govori, gubi vid te motoriku u rukama i nogama. Liječnici su joj tada predvidjeli multiplu sklerozu i život u invalidskim kolicima. Glazbenica i spisateljica prvi put progovara kako se nosi s teškom bolešću koju je dugo krila u strahu od gubitka skrbništva nad sinom

Anđa Marić je u iskrenom i opsežnom intervjuu za novi broj časopisa Story po prvi put otkrila detalje bolesti uzrokovane teškim traumama koje je trpila tijekom dugogodišnje borbe za skrbništvo nad sinom Gašparom, koja još uvijek traje. Otkriva zašto je do sada skrivala od javnosti da je bolesna te zašto je o svemu odlučila sada govoriti.

“Bilo je dana kad sam toliko teško hodala da sam se morala pridržavati za zidove zgrada, bilo je ročišta na koja sam dolazila sa zavojem na nozi pretvarajući se da sam uganula gležanj kako bih prikrila bolest. Bojala sam se reći istinu zbog suda”, dio je onog što je Anđa otkrila u svojoj iskrenoj ispovijesti.

“Sjećam se, u toplicama sam hodala sat vremena do bazena koji je bio udaljen 300 metara. Najveći mi je horor bio doći sama do WC-a. Ja sam bila žena koja je mogla dubiti na glavi na haubi automobila. Tako da je to bio veliki proces poniznosti i vraćanja na osnove, za mene - spretnu ženu koja radi od svoje 16. godine, a sad je potpuno ovisna o pomoći bližnjih. Ponekad moram rukom dizati desnu nogu, ovisi o razini stresa kojem sam izložena”, govori Anđa koja snagu crpi u trenucima koje provodi sa sinom.

“Gašpi je morao prihvatiti da mu je mama strašno oboljela, postao je moj pomoćnik u svemu, velik mi je oslonac”, rekla je Anđa, koja se naučila nositi s vlastitom nedaćom.

Posvetila se pisanju, te uoči izlaska njezine prve knjige za djecu 'Afra', Anđa se kao dječja spisateljica predstavila i u prvom broju novog lifestyle časopisa za mame i djecu - Storykids. Za prvi broj, koji je u prodaji od 4. travnja, napisala je priču za laku noć.

Izvor: Story.hr
Foto: Matjaž Banič

Tagovi:

Vezano uz temu

Anđa Marić i sin Gašper

Veliki obrat: Anđa Marić pokreće novi proces za skrbništvo nad sinom Gašperom

Prema odluci višeg slovenskog suda, poništen je proces…

Anđa Marić i sin Gašper na ljetovanju

Anđa Marić uživa u ljetovanju sa sinom

Nakon što je u veljači izgubila skrbništvo nad…

Pročitajte i:

#familyday2020

Kako nam je bilo na najboljoj obiteljskoj zabavi u gradu?

Zagrebačka "špica" bila je u znaku Family Daya. Donosimo vam najveseliju razglednicu iz zelene oaze…

Kvalitetno vrijeme za obitelj: 'kapital' za sretan život

Family day na Zrinjevcu ispunio je očekivanja i građana i organizatora: svi smo se odlično…

#familyday2020

Zagrebačka subotnja špica protekla u znaku Family Daya

Bilo je to definitivno najveselije obiteljsko druženje u gradu! Pjesma i smijeh čitavo su subotnje…

David Skoko

Chef David Skoko: ponos zbog 12-godišnjeg sina

Kuhanje im je zapisano u genima!