Ako vaša djeca ne žele prati zube, čine to pogrešno i boje se zubara, ovo je za vas!

Family day, koji se održava u subotu 19. rujna na zagrebačkom Zrinjevcu, izvrsna je prilika da jednom zauvijek djecu oslobodite straha od zubara i naučite ih da s guštom i temeljito peru zube. Svratite u Curaprox korner, gdje će djeca naučiti pravilno četkati zube i zabaviti se, jer Zrinjevac će u subotu biti mjesto najbolje obiteljske zabave u gradu. Pripremili smo bogat program!

Kad roditelji žele naučiti djecu nečemu i usaditi im zdrave životne navike, to je najlakše postići kroz igru i zabavu. Djeca za mnoge (nove) vještine, navike i obveze pružaju otpor, pa je tako neku djecu, doista, teško naučiti pravilno prati zube. Živci mliječnih zubića su bliže površini i ako do karijesa dođe, vrlo brzo će doći i do živca, a svi znamo kako se osjećamo kad zub boli. Stoga je higijena zuba, od najranijih dana, ključna za očuvanje oralnog zdravlja. Za roditelje djece koja ne žele prati zube, čine to pogrešno ili se boje odlaska k zubaru, subota, 19. rujna, izvrsna je prilika da jednom zauvijek “razbijete" te strahove. Naime, u sklopu Family daya, kojeg povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u subotu, 19. rujna, od 10 do 14 sati, na zagrebačkom Zrinjevcu organiziraju Adria Media Zagreb i portal Roditelji.hr te Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, najpoznatiji stručnjak za oralno zdravlje - Curaprox - imat će svoj edukativni korner.

Na ovogodišnjem Family danu CURAPROX će staviti naglasak na važnost upotrebe mekanih zubnih četkica. Maleni posjetitelji Zrinjevca moći će sudjelovati na edukativnim radionicama pravilnog četkanja zuba s CURAPROX četkicama i provjeriti svoja umijeća te naučiti kako održati zube i desni zdravima cijeloga života.

Švicarska tvrtka CURADEN AG, pionir je na području razvoja proizvoda za održavanje oralne higijene i individualne dentalne preventive. U suradnji s brojnim dentalnim stručnjacima stvoreno je pravo bogatstvo znanja o različitim tehnikama čišćenja zuba, dentalnoj higijeni i proizvodima koji kombiniraju istinsku korist s užitkom – a koji su istovremeno prihvatljivi,  učinkoviti i atraumatski. Robna marka CURAPROX sadrži upravo takve proizvode, koji su stvoreni samo s jednim ciljem: doživotno očuvati zdravlje zuba i desni. Najpoznatiji proizvodi iz CURAPROX linije proizvoda su zubne četkice, posebice CURAPROX CS 5460 ”ultra soft”.

Za razliku od običnih četkica koje na svojoj glavi imaju 500-800 vlakana, CURAPROX ultra soft sadrži čak 5460 posebno tankih CUREN® vlakana. Gusto poredana vlakna na glavi CS 5460 četkice osiguravaju temeljito i besprijekorno čišćenje svih površina zuba (pa i onih skrivenih uz rub zuba i desni), bez oštećivanja mekih zubnih tkiva. Uz zubne četkice za odrasle, CURAPROX u svojoj širokoj paleti proizvoda za održavanje oralne higijene ima i one namijenjene najmlađima. Dječje zubne četkice CURAPROX CURAkid  i CURAPROX CS smart zajedno sa svojim gustim i mekanim CUREN® vlaknima mališanima osiguravaju nježno, zabavno i učinkovito četkanje.

Dođite s djecom i prijateljima na Family Day u subotu od 10 do 14 sati i uživajte u bogatom programu: nastupima dječjih zborova Zagrebački anđeli i Zagrepčanke i dečki, plesnom programu, predstavama za djecu, edukativnim i kreativnim radionicama… Cilj Family Daya jest povezati obitelj te im pružiti ideje i savjete, kao i motivaciju za što kvalitetnije druženje u prirodi. Jer, super je kretati se, baviti se sportom i živjeti zdravo, biti odgovoran prema vlastitom tijelu, dobrom zdravlju i pravilnoj prehrani, kao i brinuti se o planetu Zemlji.

Program Family day-a:

10.15 - 11.00 h Dječji zbor Kikići i genijalci

11.00 - 11.40 h Dječji zbor Zagrebački anđeli

11.45 - 12.00 h Povorka Međunarodni festival kazališta lutaka

12.00 - 12.15 h Glazbeni nastup Jure Brkljača

12.15 - 12.55 h Dječji zbor Zagrepčanke i dečki

12.55 - 13.20 h Predstava Pavao i njegov glavao (Gradsko kazalište Žar ptica)

Tekst: D. P.
Fotografije: press

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

druženje obitelji u prirodi

Kako se zabaviti s obitelji na otvorenom?

Puno glazbe, kazališne predstave, kreativne i sportske radionice...…

Family day na Zrinjevcu

Odlična zabava za velike i male – Family Day u zagrebačkom parku Zrinjevac

Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske…

Jure Brkljača

Mladi glazbenik specijalni gost subotnjeg spektakla na otvorenom

Dođite svi na Zrinjevac u subotu, 19. rujna,…

Svi u kazalište na otvorenom! Ne propustite ovu hit-predstavu

Pavao, glavni lik predstave "Pavao i njegov glavao"…

Pročitajte i:

Marijana Batinić i kći Ena

Nakon ljeta kći Ena priredila veliko oznenađenje Marijani Batinić

"Ena raste u visinu, a mama u širinu!", našalila se telvizijska voditeljica iznenađena činjenicom da…

dijete se opušta

Napetost i anksioznost kod djece! Ove tri tehnike dokazano pomažu

Disanje je jedan od najmoćnijih "alata" kojima se i djeca, a ne samo odrasli, mogu…

pranje zubiju

Vodič za zdrave dječje zube! Znamo koja je najveća roditeljska zabluda

Zašto je, suprotno mišljenju mnogih, njega mliječnih zubi jako važna; kako njegovati prve, a kako…

Moje dijete ima afte!

Nisu opasne, ali su neugodne i zato ih ne treba zanemariti! Kako ih razlikovati od…