Lupocet protiv temperature i boli

Prelazi li djetetova temperatura 38°C, vrijeme je za primjenu antipiretika, tj. lijekova za snižavanje temperature

Pri izboru lijeka za snižavanje povišene tjelesne temperature važno je znati da je prvi izbor, prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije, paracetamol. Lupocet sadrži paracetamol u više oblika i doza te je stoga prilagođen svim dobnim skupinama.

Za djecu Lupocet paleta protiv temperature i boli sastoji se od Lupocet čepića u dvije različite jačine, koji se primjenjuju kod najmlađih, te kod djece koja zbog povraćanja ne mogu uzeti lijek na usta.

Najmlađima je namijenjen i Lupocet Junior sirup, ugodnog okusa jagode i maline, dok za stariju djecu tu su Lupocet teen kapsule.

Djeca od 6. godine mogu uzimati i Lupocet Flu, kombinirani lijek za liječenje simptoma prehlade i gripe koji je u obliku šumećih tableta ugodnog okusa limuna i naranče. Kako je osnovna promjena brojnih bolesti gornjih dišnih puteva kao i pratećih simptoma upala sluznice, Lupocet Flu ublažava simptome poput curenja i svrbeža nosa, suznih očiju, glavobolje, vrućice i iscrpljenosti djelovanjem triju djelatnih tvari – paracetamola, klorfenamina i vitamina C – koje su svojom dozom prilagođene upravo djeci.

Foto: Thinkstock

Pročitajte i:

njega beba

Znate li kako treba njegovati intimno područje djevojčica, a kako dječaka?

Različita građa spolnih organa djevojčica i dječaka zahtijeva i malo drukčije pristupe u njezi

Saznajte raste li vaše dijete na zdrav način i koliko će biti visoko kad naraste

Stručnjaci upozoravaju kako je upravo zastoj u rastu prvi simptom bolesti! Znate li koliko često…

Glumica otkrila da joj sin boluje od cerebralne paralize

"Slutila sam da nije sve OK; puno je plakao, ruke su mu bile ukočene, nije…