Frano Ridjan

Frano Ridjan o odgoju sinova: ‘To je bio šlag na kraju jedne sjajne godine!’

"Kad imate 6-mjesečnu bebu i 3-godišnjaka manje spavate, ali ja mogu reći da mi se život, otkad sam postao tata, mijenja samo na bolje", rekao je ovaj televizijski voditelj

Voditelj Nove TV Frano Ridjan je prije tri godine prvi put osjetio kako je to biti roditelj. Nakon malenog Maura, prije šest mjeseci je stigao i drugi sin Manuel. Tijekom finala ‘Supertalenta’ čiji je voditelj bio upravo Frano, njegova supruga Lea je rodila dječaka. Kako i sam kaže, pandemija koronavirusa je za njega bila pravi blagoslov jer je sada imao vremena vlastitim očima pratiti i gledati odrastanje sinova. U razgovoru za Story.hr je otkrio kako im se život promijenio u posljednjih šest mjeseci, kako provode dane, ali i kakav je Mauro stariji brat.

Prije šest mjeseci stigao je maleni Manuel. Kako Vam se život promijenio u tih pola godine?

Još od Maurovog dolaska prija tri godine, meni se život mijenja samo na bolje. Manuelov dolazak u osvit finala Supertalenta bio je šlag na kraju jedne sjajne godine. Možda malo manje spavam, ali to se zaboravi čim te to maleno stvorenje pogleda i od srca se nasmiješi. To se ne da riječima opisati niti napisati.

Kako se Mauro snašao u ulozi starijeg brata?

Mauro je najbolji stariji brat kojeg poznajemo! Mnogi naši prijatelji imali su i imaju problema s odnosom stariji/mlađi brat, ali kod nas se ne osjeti. Mauro stalno Manuelu objašnjava da će on brzo narasti i da će se njih dvojica igrati. Onda ja pitam hoće li oni biti tatini hahari, a Mauro u njihovo ime odgovara: “Naravno”. Jako je brižan, kad čuje da Manuel zaplače, odmah mi kaže: “Tata moram ga brzo utješiti” i onda odjuri do njega i počne mu govoriti “Sve je u redu, braco”. Kao tata, samo se nadam da će takav odnos potrajati do moje duboke starosti.

Kakva je Manuel beba? Spava li noću?

Po mnogo čemu drugačija od brata, ali dobro je da su različiti, tada roditelji ne mogu zahrđati. Spavanje je relativan pojam i varira od dana do dana, ali zasad smo zadovoljni. Nitko ti o tome ne govori u školi pa mnoge stvari učiš usput i mijenjaš navike svakodnevno. Imati djecu je zvonka radost, nekad i u gluho doba noći. 

Jesu li dječaci slični ili već vidite neke razlike u karakterima?

Ako je suditi po Manuelovih prvih šest mjeseci i Maurove tri godine, onda su razlike vrlo vidljive i nas kao roditelje vesele. Iz sadašnje perspektive Mauro je nježna umjetnička duša koja voli glazbu i druženje, a Manuel je inženjerski tip koji voli promatrati i isprobavati sve vrste alata. Mislim da će se sjajno nadopunjavati s godinama jer Mauro voli biti kreativan graditelj, a Manuel to promatra okom iskusnog građevinca i sve provjeri stavljanjem u usta. 

View this post on Instagram

A post shared by 📺 F r a n o R i d j a n 🎤 (@thefranor) on

Kako se obitelj nosila s karantenom zbog koronavirusa, koje su im najdraže aktivnosti te strahuje li zbog posljedica krize koja nas je zadesila, pročitajte OVDJE.

Izvor: Story.hr
Fotografije: Instagram

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Slatko, uz Marka Tolju se čini da je tata biti lako!

Razveselila nas je maštovita igra pjevača Marka Tolje…

tantrumi

Ako dijete ima tantrum, ne moramo ga imati i mi!

Jaki emocionalni ispadi kod male djece, vrištanje, negodovanje,…

Pročitajte i:

roditelji i djeca

Ja sam taj, 'odbačeni' roditelj: Zašto više voli mamu?

Jeste li se ikad osjećali loše zato što vaše dijete, biće koje najviše volite na…

discipliniranje djeteta

'Gubim živce, moj klinac je nemoguć! Kako da počnem s preodgajanjem?'

Sigurno ste doživjeli one trenutke roditeljstva kad poraženi stojite i mislite da se neko nepoželjno…

mala djeca se grle

Učite svoje dijete da suosjeća s drugima! Empatija je važna životna vještina!

Znati kako je biti u "tuđoj koži", odnosno suosjećati s prijateljima, bratom ili sestrom, bakom…

dijete se igra kockicama

Kojih 6 igara pomaže djeci u razvoju njihovih životnih vještina?

Jedna od stvari zbog kojih volimo djetinjstvo je nesputana, slobodna mašta i igra. U igri…