mama rdai od kuće zbog koronavirusa i dijete koje je također doma, jer nema škole i vrtića

Budite dio velikog istraživanja o razvoju djece u digitalno doba u vrijeme pandemije koronavirusa

Istraživanje provodi Katedra za razvojnu psihologiju, Odsjek za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Razvoj mog djeteta u digitalno doba, naziv je istraživanja kojeg provodi znanstvenici Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koji pozivaju roditelje djece od 3 do 12 godina da im pomognu u prikupljanju korisnih informacija o tome kako je bolest Covid-19 utjecala na njihove živote, u smislu korištenja elektroničkih uređaja i ocjene njihove svrhovitosti, s posebnim naglaskom na utjecaj na dječji razvoj. Ako želite sudjelovati u istraživanju i tako pomoći znanstvenicima prikupiti važne podatke za analizu, kliknite OVDJE.

“Cilj ovog istraživanje je saznati na koje se sve načine roditelji djece predškolske i rane osnovnoškolske dobi informiraju o dječjem razvoju i uz njega pozevaznim problemima i izazovima. Osim informacija o tome gdje i kako roditelji prikupljaju spomenute informacije, jedan od ciljeva istraživanja je dobiti odgovor na to kojim izvorima podataka, i u kojoj mjeri, roditelji vjeruju odnosno koje smatraju vjerodostojnima, kao i o procjeni roditelja o učincima korištenja suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija na dječji razvoj (od spoznajnog, preko socio-emocionalnog do tjelesnog razvoja). Osim svega nevedenog, želja nam je prikupiti podatke o korištenju elektroničkih uređaja, kako djece, tako i roditelja, prije i za vrijeme izolacije zbog koronavirusa”, pojasnila je dr. sc. Inja Erceg, viša asist. s Katedre za razvojnu psihologiju, Odsjeka za psihologiju Filozofski fakultet u Zagrebu.

Istraživanje je anonimno, što znači da ne postoji način da se podaci u upitniku povežu s bilo kime osobno. Povjerljivost informacija u istraživanju je zajamčena, a pristup podacima imat će samo istraživači. Rezultati ovog istraživanja koristit će se isključivo u znanstvenoistraživačke svrhe.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

'Što sam glasnije vikala i više kašnjavala, stvari su postajale sve gore! A onda se sve promijenilo...'

Stručnjaci sve češće govore o važnosti povezivanja prije korekcije ponašanja. Naime, tek kad smo smireni,…

povučeno dijete

Kako pomoći djetetu da lakše stekne i održi prijateljstva?

Usamljenost je teška, no kako roditelj može pomoći djetetu poboljšati socijalne vještine. I, dakako, koje…

što kad roditelji rješavaju sukobe među djecom

Stručnjakinja otkriva zašto roditelji nikada ne bi trebali rješavati sukobe među djecom

Kad se netko ružno ponaša prema vašem djetetu, kažete li mu "Vrati mu!" te zašto…

Psiholozi otkrivaju 23 najčešće pogreške roditelja

Zajedničko vrijeme pred televizorom nije kvalitetno zajedničko vrijeme, a roditelj koji je u potpunosti podredio…