Izdvojili smo 8 pravila koja će igru naših beba i djece učiniti sigurnijom

1.Nadzor igre veoma je važan. Pazite na svoju djecu dok se igraju igračkama i pružite im primjer sigurne igre.


2. Prije igre pomno proučite upute za primjerenu upotrebu. Ambalaža i dijelovi ambalaže nisu dio igračke i radi sigurnosti uklonite ih prije davanja igračke djetetu.


3. Redovito provjeravajte imaju li igračke na sebi napukline, poderotine, oštre rubove, male dijelove, opuštene gumbiće i slično... Uklonite igračke koje se ne mogu popraviti.


4.Upozorite djecu da vas obavijeste kada se igračka pokvari, polomi, prestane raditi ili izgubi dijelove.


5. Nikada ne ostavljajte igračku preko noći na otvorenome: kiša, snijeg ili rosa mogu uzrokovati hrđavost ili oštećenja na samoj igrački, a time mogu postati opasne za vaše dijete.


6. Igračke koje su namijenjene i primjerene starijem djetetu nastojte držite podalje od mlađe djece jer to može biti iznimno opasno.


7. S djecom odaberite sigurno mjesto za odlaganje i pospremanje igračaka. Provjeravajte jesu li nakon igre uredno spremljene na odabrano mjesto.


8.Pazite na higijenu. Igračke je potrebno održavati urednima kako bi igra bila sigurna.



I na kraju, pronađite vremena i pridružite se svojem djetetu u igri. Osim što ćete se zabaviti i osjećati odlično, također ćete razvijati bliskost i povjerenje te zajedno otkrivati nove vještine svojeg mališana.



Tekst: Lejla Dervoz Rajić


Foto: Thinkstock