mama sluša online seminar dječji mozak objašnjen roditeljima

Na dječju inteligenciju se može utjecati! Vrijeme je da saznate kako!

Ne propustite 12. studenog edukativni online događaj "Dječji mozak objašnjen roditeljima" pod vodstvom Maje Jerčić, autorice KoHo pedagogije

U prvim je godinama djetetova života mozak najplastičniji te je moguće utjecati na njegov razvoj. Utjecaj okoline veći je nego što se misli i to je izvrsna vijest, jer roditelji mogu stimulirati razvoj inteligencije, kao i utjecati na formiranje fundamenta stabilne ličnosti i to kroz toplu i sigurnu socioemocionalnu atmosferu te raznoliku i stimulativnu okolinu. “Dječji mozak objašnjen roditeljima”, naziv je online edukativnog događaja, kojeg medijski prate Roditelji.hr, a koji će se u organizaciji mag. paed. Maje Jerčić, autorice KoHo pedagogije, održati 12. studenog u 18 sati. Kako vanjskim utjecajima razvijati djetetovu inteligenciju, zašto je kognitivno-emocionalna platforma oblikovana u ranome djetinjstvu važna za sve što dolazi poslije i kakva je okolina potreba djetetu, tj. njegovom mozgu, samo su neke od tema ove edukacije čiji je cilj poticanje ranog razvoja djece.

Sudionici ove online edukacije, osim temeljnih znanja, dobit će i jednu dječju ulaznicu za Park znanosti (pravo na besplatnu dječju ulaznicu ostvaruje se na blagajni u Parku znanosti), te istoimenu knjigu “Dječji mozak objašnjen roditeljima”. Riječ je o knjizi španjolskog autora Álvaro Bilbao-a, neuropsihologa, doktora psihologije i oca troje djece.

U knjizi Dječji mozak objašnjen roditeljima pročitat ćete kako uistinu biti tu za svoje dijete i potaknuti djetetov razvoj. U knjizi ćete pronaći najnovija otkrića iz područja neuroznanosti i dječje psihologijealate za podupiranje djetetovih intelektualnih mogućnosti, ali i empatije, strpljenja, komunikacije te alate za postavljanje granica bez kazni i drame. Knjiga nudi brojne savjete i autorove osobne primjere iz prakse kao oca troje djece. Autor nam daje i brojne učinkovite prijedloge za savladavanje konflikata s djetetom, igranje, razgovor te stvaranje pozitivne i sigurne atmosfere u kojoj se dijete osjeća opušteno i voljeno, a njegov mozak se razvija na najbolji način.

“Odgoj ne bi trebao biti puno više od podrške djetetu tijekom razvoja njegova mozga, tako da jednoga dana bude sposobno za samostalan život, ispunjenje vlastitih ciljeva i osjećaj zadovoljstva samim sobom", rekao je autor knjige, dr. Álvaro Bilbao.

U petak, 30. listopada, na Instagramu i Facebooku Roditelja.hr ne propustite giveaway u kojem ćemo podijeliti jedan edukativni paket: online edukacija + knjiga Dječji mozak objašnjen roditeljima + obiteljska ulaznica za Park znanosti.

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Ima li pretjerano konzumiranje slatkiša veze s uspjehom djeteta u školi?

Pretjerivanje u bilo čemu, nikako ne može biti…

klinac jede zdravo

Koja je hrana najbolja za razvoj djetetova mozga?

Ono ste što jedete, posebno do druge godine…

Pročitajte i:

Nosi li vaša beba kvalitetnu odjeću i jede li prave kašice? Ugledni pedijatar sto puta je čuo ova pitanja...

Puno je kontradiktornosti kad je u pitanju briga o djeci, posebice kad je riječ o…

kod zubara

Kada dijete odvesti po prvi put stomatologu i treba li uopće popravljati mliječne zubiće?

Mnogi roditelji začude se kad čuju da se i mlječni zubi trebaju popravljati, stoga dobrano…

klinka s tantrumom

'Moj klinac je stalno sa mnom, zna li se uopće sam igrati?': Najčešća pitanja koja roditelji postavljaju dječjem terapeutu

Bezrazložno vrištanje, plakanje, guranje prstića tamo gdje im nije mjesto, bez obzira na to koliko…

mama prica s bebom

6 zabavnih načina kako pomoći vašem mališanu da usvoji nove riječi

Vaš klinjo vjerojatno može izgovoriti nekoliko riječi, ali zato proizvodi mnogo različitih zvukova koji gotovo…