Nakon 6 tjedana vježbanja, truda, znoja, odricanja... završio je Fit-mama izazov. Jesu li naše dvije mame ostvarile svoj cilj i postale fit-mame, uvjerite se sami

Završio je izazov koji smo pokrenuli sa željom da sve majke inspiriramo na promjene. Željeli smo ohrabriti majke i pokazati kako je važno i lijepo dobro se osjećati u vlastitoj koži. Naše odabrane mame, Aleksandra i Dubravka, potvrdile su da je to zaista moguće jer rezultati su tu.

Aleksandra

Aleksandra je imala ogromnu želju sudjelovati u ovom izazovu i želja ju je na kraju dovela do uspjeha. Kao majka dječaka od 20 mjeseci, poželjela se riješiti manjeg viška kilograma koji joj je zaostao nakon porođaja, a koji ju je činio nezadovoljnom.

Aleksandra je na prvom vaganju u početku izazova imala 72,4 kg. Propisana joj je dijeta koje se strogo držala te vježbanje u teretani, aerobic i tretmani protiv celulita. U šest tjedana uz stručno vodstvo centra Murad, Aleksandra je svoju težinu spustila na 66,2 kg i smršavila punih 6,2 kg. "Nema bolje nego kad samome sebi dokažeš da nešto ipak možeš!", govori Aleksandra i potvrđuje kako je sladak osmijeh imala na licu kad je zadnji puta sišla s vage:"Prefora osjećaj, vjerujte mi jer od razdoblja faxa se nisam maknula iz vel. 42/44. A sad nosim 40, a i na toj veličini polako već krećem stezati remen sve više i više!"

Aleksandra je i više nego zadovoljna jer je promjena na njezinoj figuri očita, ali ona je pored toga učinila i puno za svoje zdravlje. Promjene u načinu prehrane su joj omogućile da za svoj zdravstveni problem dijabetesa uzima manje količine inzulina te da se odlično osjeća, da ima više energije za dijete i svakodnevne obaveze te da bolje izgleda.

Ona i Dubravka pravi su dokaz da su promjene moguće samo treba biti uporan:"Drage moje, kad ste uporne u ostvarenju svojih želja nema te prepreke koja bi vas mogla zaustaviti i pokolebati u željenome! Samo je potrebna čvrsta volja i upornost!
Ne odustati pri prvoj prepreci, a same sebi smo najčešće prva i glavna prepreka!
Svaki dan neka vam bude izazov, i polako rješavajte jedan po jedan. Dan za danom ostat ćete zadivljene što sve vi u biti možete, koliko ste jake i divne! "

Čitajte Mamine dnevnike Aleksandre...




Dubravka

Dubravka je također imala iznimnu želju izazvati samu sebe. Dubravka je majka četveromjesečne djevojčice i pred sobom je, uz sudjelovanje u Fit-mama izazovu i pokušaja da svoje tijelo dovede u formu, imala i dva velika događaja - svadbu i krštenje djevojčice. Sve to je tijekom Fit-mama izazova odradila savršeno i pritom se nastavila pridržavati našeg programa.

Na prvo vaganje je stigla uzbuđena. Vaga je pokazala nešto veći višak kilograma, što je bio zahtjevan zalogaj s obzirom na gozbe koje su joj predstojale. Ali Dubravka je krenula hrabro s Aleksandrom na treninge i nije se opterećivala. "Nije mi cilj da uz ovaj program drastično smršavim, barem ne još, dok to nije zdravo za moju bebu koju dojim. Želim eliminirati neke viškove (kao što je 5 litara vode u tijelu viška - nešto za što nisam ni znala da postoji), smanjiti celulit i naravno bolje se osjećati."

Upravo u tome je na kraju i uspjela. "Ja sam ostvarila svoj cilj koji sam si zadala na početku akcije Fit-mama: smršavila sam 5 kilograma, stanjila struk za nekoliko centimetara, promijenila sam svoje životne navike, a zdravo kuhanje je moj novi hobi".

Sa završetkom izazova novi način života ne prestaje, potvrdila je Dubravka. Završetak programa Fit-mama za Dubravku je samo početak. Ona planira nastaviti sa zdravom i laganom prehranom i puno se kretati. Takav tempo joj omogućuje da se osjeća zadovoljnijom, poletnijom i da s ponosom kaže kako joj ništa više nije teško.
"Svima sam zahvalna jer mi je pružen novi i zdraviji način života koji dokazuje samo jedno - da se sve može. Puno pusa i pozdrava svima, čitavom timu Beauty Medical Centra Murad , djelatnicima portala Roditelji.hr, obitelji, frendovima, navijačima... i naravno svim čitateljima kao i svim ženama šaljem samo jednu poruku: ako sam ja mogla, ma možete Vi to još i bolje!"



Čitajte Mamine dnevnike Dubravke...




Fit-mama izazov i Roditelji.hr