Neću vas zamarati već ponavljajućim pričama sa svog treninga, kojeg sam i danas odradila u fitness centru Beauty Medical Centara Murad zajedno sa Aleksandrom, mogu samo reći da smo se opet dobro oznojile i napravile po jednu seriju od svake pokazane vježbe više, uporne smo.



Aleksandra mi je inspiracija, ne samo da pokazuje veliku odlučnost u reguliranju svoje prehrane, želju da smršavi i održi svoju razinu šećera u krvi što je moguće bliže normalnoj vrijednosti, već je i toliko pozitivna osoba koja me nadahnjuje u vježbanju i nastojanju da i ja sama smanjim koji konfekcijski broj i držim se pravilne prehrane po preporuci naše nutricionistice.



Reći ću vam nekoliko riječi i o tome….tj. možda i ja nadahnem koju ženu i mamu da se zdravije hrani i time krene prema boljem izgledu, zdravlju i zadovoljstvu. Navest ću vam nekoliko savjeta koje je meni prenijela naša nutricionistica dr. Romana Seitz i koje moram uzeti u obzir prilikom planiranja svojih dnevnih obroka:
Unositi što više tekućine (obična i mineralna voda, nezaslađeni čajevi)- cca. 2 litre, te ograničiti unos kave, izbjegavati unos sokova, dozvoljeni su mlijeko i mliječni proizvodi, ali sa smanjenim udjelom masnoća u svom sastavu.



Dnevno konzumirati 5 obroka (doručak, međuobrok, ručak, međuobrok i večera), kroz dan obroke rasporediti tako da prvi obrok bude unutar prvog sata nakon buđenja, a zadnji cca. 4 h prije spavanja.



Ograničiti unos soli (sol zadržava vodu u tijelu), maksimalno smanjiti unos masnoća.



Namirnice pripremati 'na lešo' ili ih peći na teflon tavi sa minimalnim dodatkom masnoća.



Umjesto biljnog ili suncokretovog ulja, koristiti maslinovo ulje.



Konzumirati hranu koja je karakteristična za određeno godišnje doba (npr. naranče zimi, jagode ljeti).



Slatkiše izbaciti iz jelovnika, izbaciti slane grickalice tipa chips, smoki, štapići sa sezamom…, a kao grickalice konzumirati orašaste plodove i sušeno voće.



Izbjegavati pekarske proizvode tipa lisnato pecivo, Fornetti, croasani, krafne i sl.



Preporuča se kao dodatak prehrani unos multivitaminskog preparata u cilju nadoknade eventualnih propusta u prehrani.



Vježbati, vježbati, vježbati…!!!!! Krećite se maksimalno koliko vam obaveze dopuštaju! Puls bi vam trebao biti viši nego li je to kod npr. šetnje (preporuča se brzo hodanje, vožnja bicikla, orbitrek, trčanje...)



Išla sam na drugi tretman kriolipolize, ovaj sam puta kombinirala zagrijavanje i hlađenje masnih stanica na predjelu trbuha, takva kombinacija više mi se svidjela, anticelulitna masaža i nakon toga limfna drenaža. Dobila sam svoju Body firming kremu za koristiti kod kuće. Super uspješan dan…pojela sam svojih 1800 cal., prije odlaska u Beauty Medical Centar Murad podigla sam svoju haljinu za veliki datum, obavila neke kupovine, naručila torte…dan mi je ispunjen 100%.