Netko zvoni na vrata... Ajme, kaj su već počeli sa prodajom kalendara za 2013?


Neeeeeeeeeeeeeeeeee, muž se zaletio sa posla.. Na par minuta da mi donese poklon - pekač na paru!



Hihihihiihihih, za ne povjerovat. Od danas ribicu i povrće i slično papam pečeno na pari, bez trunke masnoće :)


Hvala muž - najbolji si :*



Što se mene tiče i dolaska u polikliniku, ja sam bila strašno nervozna - i u startu sam znala da imam problema s vidom (nosim naočale, dioptrija -2 na oba oka), a tu je i još jedan dodatak - jedan od osnovnih i prvih pokazatelja kako reguliram svoju šećernu bolest vidi se na očima - odnosno na mojoj očnoj pozadini!



Nakon 4 kapanja i konačnog suda da su mi zjenice dovoljno raširene - kreće pregled! Uuuuf, nije bolan, nije neugodan, ali kažem - ja sam iznutra strepila i sva se tresla!


Presuda - oslobađajuća, da se tako izrazim! Nakon 18 godina moje bolesti i ovisnosti o inzulinu - promjena na mojim kapilaricama i kompletnoj očnoj pozadini NEMA!



Moram priznati da mi je kamen pao sa srca, tim više što je prije par godina stanje bilo drugačije - promjene su bile vidljive i bila sam u začetku dijabetičke retinopatije!


Jedini način da se to riješi jest bolja kontrola nad bolesti, i iznimno mi je drago da sam u tome uspjela :)



Što se tiče laserskog skidanja dioptrije, bojim se da ću morati pričekati još minimalno 3 mjeseca!


Naime, pošto ja svog švrću još uvijek dojim, najčešće kroz noć - moja rožnica je još uvijek pod utjecajem hormona, i ne preporučuje se skidanje dioptrije za to vrijeme. Dakle, odviknuti Daniela od dojenja, i nakon 3 mj u kontinuitetu nakon toga - mogu se podvrgnuti postupku.


Inače, doktorica i njezina nadasve ljubazna sestra su mi pokazale čak i video koji prikazuje što se i kako zapravo radi prilikom zahvata, i moram priznati da me sad malo manje strah! Inače sam veliki tremaš, ali vjerujem da ću ovo uspješno preživjeti, hihih :)



Postupak po oku sve skupa traje ne duže od 10 minuta, a rezultati su vidljivi već kroz 24 sata!


E to se traži! :)



Čim odviknem Daniela od cike, eto me u Bilić Visionu :)