Riješite se celulita i masnih naslaga sa KRIOLIPOLIZOM i VAKUM DIJATERMIJOM

Suprotno popularnom mišljenju, celulit ipak nije problem debljine. No, ako nije problem debljine što je onda?



Što je zapravo celulit? Jednostavno rečeno, celulit je koža koja je istrošena do te mjere da plutajuće masne stanice uspjevaju prodrijeti u dermis i postaju vidjive na površini kože.



Faktori koji doprinose stvaranju celulita:



  • Primarni uzrok celulita je oštećena mikrocirkulacija



  • Hormoni (estrogen)



  • Genetičko nasljeđe



Proces starenja, genetika, hormoni, oštećenja od sunca i bolesti mogu uzrokovati oštećenja i slabljenje krvnih žilica. Kada su oštećene i oslabljene njihova spopsobnost da curkuliraju hranjive tvari se smanjuje. Budući stanice ne dobivaju dovoljno hranjvih tvari, stanice i dermis počinju propadati. Posljedica se vidi kao oštećene kapilare i proširene vene, a koža je sklonija gubitku pigmenta i modricama.



CELULIT



  • Uglavnom nastaje kod žena



  • Kade se stisne, celulit ima brazde, izbočine i nepravilnosti



  • Unutar kože



  • Tijelo ga ne može upotrebljavati kao izvor energije



MASNO TKIVO



  • Nastaje kod muškaraca i žena



  • Kade se stisne, masno tkivo je glatko po teksturi



  • Iznad kože



  • Tijelo ga može upotrebljavati kao izvor energije



KRIOLIPOLIZA i VAKUM DIJATERMIJA Kombinacijom kriolipolize (hlađenje od -5 °C) i vakum dijatermije (zagrijavanje iznad 45°C) postiže se postepeno odumiranje masnih stanica. Osim što se uklanja celulit i masne naslage, stvara se novi kolagen i zateže koža.



KAKO DJELUJE KRIOLIPOLIZA Naziv dolazi od grčke riječi kryos (mraz, studen). Postupkom hlađenja vrlo niskim temperaturama (od -5 °C) masne stanice se smrzavaju te dolazi do njihova odumiranja-apoptoze. Krio lipoliza pokreće usporeni metabolizam, a smanjivanje masnih naslaga nastavlja se i nakon tretmana. Kombinira se s vakumom i dijatermijom zbog boljeg djelovanja na stanice kože i stvaranja novog kolagena, što dovodi do zatezanja kože.





KAKO DJELUJE VAKUM DIJATERMIJA Dijatermija dolazi od grčki riječi dia- kroz i therme-toplina. U tjelesnim tkivima se stvara toplina zbog otpora tkiva prolazu visokofrekventne struje. U terapijske svrhe koristimo dijatermiju koja povećava temperaturu tkiva u fiziološkim granicama. Kratkovalna i mikrovalna dijatermija se od drugih elektromagnetnih oblika zračenja razlikuju samo po frekvenciji. Mikro valovi se mnogo brže prenose od kratkih valova te se puno lakše reflektiraju i lome.


Za terapijsku učinkovitost potrebno je povisiti temperaturu tkiva na 40-45°C. Reakcija koju ćemo na taj način postići slična je povećanju protoka krvi kao kod maksimalnog vježbanja. Koristeći se temperaturama iznad 45°C postižemo regenerativni efekt na kolagenim vlaknima te pojačanu isporuku kisika u stanice. Dijatermija povećava protok krvi, zateže i zaglađuje kožu te djeluje na celulit. Vakum izuzetno snažno potiče cirkulaciju, zateže kožu i liječi celulit u svim stadijima te radi limfnu drenažu cijelog tijela.



* Za najbolji rezultat preporuča se 6 tretmana




BODY FIRMING CREAM


Liječenje celulita pomoću Znanosti stanične vode



Dr. Murad vjeruje u cjelokupni pristup zdravlju i to se odražava u formulama Murad proizvoda. Zato u njima nećete naći samo antioksidanse, ovlaživače i anti-aging sastojke već i raznolike aktivne sastojke koji će riješiti probleme kože.


Bodycare linija (Body Firming Cream,Firm and Tone Serum) dr. Murada sadrži visoko-učinkovite sastojke:


Ljuta papričica - Pojačava cirkulaciju unutar kože






Ekstrakt kestena i tigrova trava - Učvršćuje i zaglađuje kožu i pojačava cirkulaciju


Ekstrakt amazonskih palmi - Reducira upale od kojih nastaju brazde, izbočine i nepravilnosti povezane sa celulitom







Tekst: Beauty Medical Center Murad hotela Sheraton


Foto: Thinkstock