Upoznajte sudionice FIT-MAMA izazova

Sljedećih tjedana pratite mame Aleksandru i Dubravku na njihovom putu prema fit-formi

Budući da vas želimo inspirirati i potaknuti na promjene, donosimo vam kratke crtice o odabranim sudionicama čiji napredak ćete moći pratiti sljedećih tjedana i zajedno s njima možda pokušati unijeti promjene i u vlastiti život.

Pridružite nam se!

Aleksandra

Aleksandra ima 28 godina i majka je dječaka od 19 mjeseci. Njezin razlog zašto se prijavila za sudjelovanje u izazovu FIT-MAMA je jasan, mada ne i jednostavan:“Imam veliku želju poraditi na sebi, skinuti minimalno 10 kila i učvrstiti se! Mama sam već 19 mjeseci, ali kile bez obzira na sve dnevne aktivnosti koje imam, nikako ne idu dolje, pa trebam vašu pomoć. :)”

Aleksandra se želi osjećati bolje, imati više energije i spremna je na velike promjene, a FIT-MAMA izazov joj daje više sigurnosti da će u tom cilju uspjeti. “Želim da moj suprug te moje dijete budu ponosni na mene u svakom pogledu… Želim si organizirati dan, uvesti par sati koji će biti samo moji, trenuci u kojima ću se posvetiti sebi i uživati u njima.”

Aleksandra se, pored želje koju dijeli s mnogim majkama da bude ponovno fit, želi i zdravije hraniti. Njezin cilj je dodatno zahtjevan jer Aleksandra ima dijebetes tipa 1. Od velike pomoći će joj biti savjet nutricionista o organizaciji prehrane te tjelesna aktivnost koja povoljno utječe na smanjenje simptoma njezine bolesti. Boljom organizacijom prehrane i tjelovježbom svakako može bolje držati bolest pod kontrolom i skinuti višak kilograma. Želimo joj puno uspjeha u tom cilju.

Dubravka

Dubravka ima 31 godinu i majka je tromjesečne djevojčice. Njezini razlozi zašto se prijavila na ovaj izazov slični su razlozima mnogih novopečenih mama. “Sa normalnih 60 kilograma, u trudnoći sam se udebljala na 82 kg. Nakon poroda ostalo mi je 14 kilograma viška. Ne osjećam se ugodno u svome tijelu s viškom kilograma i budući da sam 100% posvećena svom djetetu, bila bih vam jako zahvalna kad bi vi mene malo tetošili i pomogli mi skinuti kilograme.”

Dubravka kaže za sebe da je inače uporna i svakako namjerava smršaviti, a ovaj izazov joj je samo dodatni poticaj da do tog cilja stigne brže.

S obzirom da Dubravku ubrzo očekuje vjenčanje te krštenje bebice ona želi zablistati na taj dan. Ali i nadodaje: “Želim vratiti kilažu prije poroda, nemam što obući jer sam se jako udebljala i ne želim kupovati novu odjeću.” Dubravka se jako veseli ovom izazovu i kao i Aleksandra jedva čeka da vježbanje počne. Potrudit ćemo se da Dubravkine želje barem započnemo ostvarivati.

Pročitajte i:

vježbanje nakon trudnoće za ravan trbuh i čvrste mišiće zdjeličnog dna

VIDEO: kako ojačati trbušne i aktivirati mišiće zdjeličnog dna u istom treningu?

Mag kineziologije Lana Novota snimila je odličan video: razgibat ćete se, a istodobno se, osim…

Vježbe i video za uspješno dojenje bez bolova u leđima

Magistar kineziologije s dopunskom stručnom kvalifikacijom za rad u kineziterapiji, Lana Novota, za Roditelje.hr svaki…

Kako ostati u kondiciji nakon ljeta

Kako svaka žena može ostati u kondiciji tijekom jeseni i zime, savjetuje Sunčana Seletković, autorica…

Brzo i jednostavno mršavljenje nakon trudnoće - realnost ili utopija?

Sunčana Seletković, autorica priručnika “15 minuta dnevno do vitkog tijela”, fitness entuzijastica i nutricionistica, za…