bebi izbijanju zubići i beba je nervozna zbog izbijanja zubića

Olakšajte bebi bolan proces izbijanja zubića

Nervoza, plač, ali nerijetko i povišena tjelesna temperatura popratni su simptomi ove razvojne faze kod djeteta. Donosimo tri načina koja će smanjiti nervozu i bol...

Rast zubića nije situacija, već dugotrajan proces, koji itekako muči i djecu i roditelje. Od davnina, pa sve do danas, traže se i znaju brojni načini koji bebama pomažu smiriti se i umanjiti bolove tijekom izbijanja zubića.

Još od pamtivijeka postoji jedna supstanca, točnije kamen, koji se koristi u brojnim problemima kada je zdravlje u pitanju, a još više kao preventiva, a to je jantar. Baš od jantara prave se ogrlice za bebe koje se prvenstveno koriste kako bi bebe lakše podnijele rast prvih zubića.

Ogrlica za bebe nosi se oko vrata, tik uz kožu, te u dodiru s temperaturom tijela otpušta jantarsku kiselinu koja prodire u krvotok, te na taj način umanjuje bol, ali ujedno i smanjuje povišenu tjelesnu temperaturu, koja je često propratna u procesu nicanja zuba. Osim toga što će umanjiti bol i povišenu temperaturu, ove ogrlice za bebe su dobre i za imunitet, jer ga osnažuju, što je svakako jedna od odličnih benefita jantarske ogrlice. 

Dobrodošle su i igračke za usta, koje možete kupiti u bilo kojoj ljekarni. Budući da su raznih oblika, raznih boja, bebama su zanimljive, pa će s njima, ujedno, i igrati. Prije upotrebe, uvijek ih dobro operite toplom vodom, a potom staviti i pod mlaz hladne vode ili u hladnjak kako bi se do kraja ohladile. Beba će ih rado stavljati usta, a neravnine na igračkama pomoći umanjiti svrbež i bol. I grickanje vašeg čistog prsta, smanjit će pritisak koji se u vilici stvara tijekom nicanja zuba.

Pokazalo se da prilikom upala u usnoj šupljini, izbijanja zubića ili bilo kakvih nadraženja u ustima - godi nešto hladno. Bebama koje više isključivo ne doje, nego jedu i drugu hranu, odgovarat će lagano rashlađene kašice ili drugi obroci.

Izvor: Yumama
Fotografija: Shutterstock

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

beba se smije

Jezik malih beba: One znaju reći 'volim te'!

Dojenče, čim se rodi, počinje komunicirati sa svojom…

Naše malo zaista je nekome sve

Zaokružujemo za zdravlje djece diljem Hrvatske! Postanite dio…

Pročitajte i:

liječnica vježba s djetetom koje ima problem s kukovima

Ugledni liječnik upozorava: 'Ako želite sačuvati zdravlje kralježnice vaše djece, reagirajte na vrijeme!'

Vrhunsku skrb iz područja dječje ortopedije te fizikalne medicine i rehabilitacije najmlađi pacijenti odnedavno mogu…

bebica se kreće

Misterij oko 'baby handlinga': Hoće li bebi štetiti ako je baš svi u obitelji ne drže pravilno?

Napokon, nakon 9 mjeseci trudnoće, za vas najposebnije biće došlo je na svijet. Naravno, želite…

mama u depri

Teža strana majčinstva: što ako nastupi postporođajna depresija?

Nakon što prođe početno uzbuđenje novopečenog majčinstva, mnoge mame počinju doživljavati niz zbunjujućih i kontradiktornih…

marko tolja i dijete

Dohrana bebe: Vaše najdraže ulazi u novu fazu života: vrijeme je za nove okuse!

Prvih je nekoliko mjeseci djetetova života, dok je bilo samo na mlijeku, iza vas. Vrijeme…