Kako umiriti bebu u automobilu?

Neke bebe jednostavno vole vožnju i zaspu u autosjedalici čim upalite motor, dok neke istog trenutka počinju negodovati i plakati. To je obično stoga što je dijete u autosjedalici fizički sputano ili se na zadnjem sjedalu osjeća usamljeno

Voziti dok beba plače je izuzetno teško i frustrirajuće, a time i opasno pa pogledajte kako vožnju s malim djetetom učiniti mirnijom, ugodnijom i sigurnom. Na www.bebimil.hr pronašli smo zgodne savjete za što ljepšu vožnju s vašom bebom:

  • Ako Vaša beba intenzivno plače, nemojte je pokušavati smiriti u vožnji, okrečući se i gubeći pozornost. Zaustavite automobil, udahnite duboko i smirite se pa tek onda pokušajte umiriti i dijete.
  • Autosjedalicu donesite kući i dopustite djetetu da je istraži, poigra se s njom ili je dobro promotri. Dijete će se upoznati s predmetom i lakše ga prihvatiti u automobilu.
  • U automobilu uvijek imajte igračke koje su Vašem djetetu zanimljive. One će na neko vrijeme zaokupiti djetetovu pažnju (pripazite da se ne radi o grubljim plastičnim igračkama koje mogu izazvati povredu pri kočenju). Ispred bebe možete postaviti viseću igračku, neku sjajnu i šarenu, i to tako da je beba može dotaći. Takve igračke trebaju biti lagane i mekane, a traka koja ih pridržava ni na koji način ne smije ugrožavati dijete.
  • Ugodna glazba smiruje. Neke bebe vole uspavanke, neke vesele pjesmice. Pustite omiljenu glazbu Vašeg djeteta ili pjevušite, ako Vaš glas umiruje dijete. Roditelji se doista svega dosjete. Neki primjerice na CD snime zvuk usisavača, mašine za pranje rublja ili drugih zvukova za koje znaju da umiruju njihovo dijete.
  • Vježbajte vožnju! Kad je beba raspoložena, naspavana i sita, pođite u kratku vožnju. U početku netko može sjediti pored bebe (najbolje mama ili tata), dok se dijete ne navikne na autosjedalicu i ritam vožnje.
  • Dudica, ma koliko prijepora bilo oko nje, može na neko vrijeme umiriti bebu.
  • Uvijek obratite pozornost na temperaturu u automobilu, ona može biti razlogom negodovanja mališana. Isto tako, za sunčanog vremena, postavite (dobro učvršćeno) sjenilo za zaštitu od sunca.
  • Kod dužih vožnji, češće radite pauze. Oslobodite dijete iz autosjedalice, prošećite, pomazite se. Svjež zrak i Vaša pažnja, na bebe uvijek djeluju umirujuće.

Tekst: http://www.bebimil.hr/
Foto: Profimedia

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Naše malo zaista je nekome sve

Zaokružujemo za zdravlje djece diljem Hrvatske! Postanite dio…

plač bebe

Beba stalno plače, a vi ste premoreni? Ovih 8 činjenica će vam pomoći...

Prepoznajte svoje granice kako biste mogli na vrijeme…

Domaći glumac o prvim danima roditeljstva

Dječak Pino stigao je ovaj mjesec!

Pročitajte i:

njega pupka kod bebe

Bebi je otpao pupak! Što sad?

Kada djetetov pupak otpadne, između petog i dvadesetog dana života, ostaje rana koju treba njegovati…

prva godina djetetova života

14 najčešćih pogrešaka roditelja u bebinoj prvoj godini

Nitko se nije učen rodio, kaže stara narodna poslovica, a kad se radi o novopečenim…

5 promjena na bebinoj koži koje bi vas mogle zabrinuti

Dojenačke akne su uobičajene, ali do kojeg mjeseca bebina života? Kad je ekcem opasan, a…

Spavanje bez suza - neki znaju kako se to radi

Dijete protestira prije noćnog spavanja, po noći se svako malo budi i zahtjeva dojenje, uspavljivanja…