Marijana Batinić

Marijana Batinić: ‘S dvoje male djece, ovakvi su trenuci dragocjeni’

Mamama nije lako, osobito kad imaju više male djece

“S dvoje male djece, ovako romantično doručkuješ samo kad ti mater dođe iz Splita i preuzme štafetu”, tako je na svojem Instagram profilu napisala televizijska voditeljica Marijana Batinić, otkrivši kako ovih dana posebno uživa, jer ima pomoć – baka servisa. Prije nešto više od mjesec dana, u obitelj voditeljice Marijane Batinić stigla je djevojčica Roza. Uz malu bebu, 5-godišnju kći Enu i sve druge obveze, nije jednostavno pronaći vrijeme za sebe, a to dobro zna i Marijana koja, baš zbog toga što njezina mama živi u Splitu i nije joj uvijek na dohvat ruke, ovakve trenutke još više cijeni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana Batinic (@marijanabatinic) on

O tome kako osigurati dobru pomoć bake, već smo pisali na Roditeljima.hr. Razumjeti baku u njezinim nastojanjima da pomogne, prvi je korak prema kvalitetnoj komunikaciji. Pokušajte s rečenicama: “Važno mi je da mi pomogneš oko…”, “Znači mi puno kada skuhaš ručak”, “Volim se odmoriti u vrijeme kada…” Motivirajte baku da vam pruži pomoć kakvu zaista trebate. Baka bi željela napraviti sve, željela bi dati sve savjete koje ima i rijetko će koja biti spriječena u tome. Kada slušate savjete koji vam se čine besmislenima, nemojte reagirati burno. Saslušajte baku jer su to uvjerenja s kojima je živjela jako dugo i s kojima je odgajala svoju djecu najbolje što je znala. To je sasvim uredu, zar ne? Predlažemo da na bakine “nemoguće” kritike i savjete sasvim mirno odgovarate rečenicama poput: “Da, i ja sam čitala/čula/primijetila da su roditelji to nekada radili na taj način, no pokazalo se da je drugi način učinkovitiji. Cijeli članak o bakama kao desnoj ruci svake (nove) mame, pročitajte OVDJE.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

beba se smije

Jezik malih beba: One znaju reći 'volim te'!

Dojenče, čim se rodi, počinje komunicirati sa svojom okolinom. Isprva, to su nespretni pokušaji, pa…

liječnica vježba s djetetom koje ima problem s kukovima

Ugledni liječnik upozorava: 'Ako želite sačuvati zdravlje kralježnice vaše djece, reagirajte na vrijeme!'

Vrhunsku skrb iz područja dječje ortopedije te fizikalne medicine i rehabilitacije najmlađi pacijenti odnedavno mogu…

bebica se kreće

Misterij oko 'baby handlinga': Hoće li bebi štetiti ako je baš svi u obitelji ne drže pravilno?

Napokon, nakon 9 mjeseci trudnoće, za vas najposebnije biće došlo je na svijet. Naravno, želite…

mama u depri

Teža strana majčinstva: što ako nastupi postporođajna depresija?

Nakon što prođe početno uzbuđenje novopečenog majčinstva, mnoge mame počinju doživljavati niz zbunjujućih i kontradiktornih…