Marijana Batinić ima razlog za slavlje na kojem joj zavide brojne mame

Melena Roza ima tek mjesec dana, a mama se već pohvalila velikim uspjehom!

Televizijska voditeljica Marijana Batinić prije mjesec dana rodila je svoju drugu kći Rozu. I dok uživa u obiteljskim trenucima, osim zbog mini-rođendana svoje djevojčice, Marijana ima još jedan razlog za slavlje zbog kojeg joj zavide brojne mame. Naime, njezina 1-mjesečna Roza prvi je puta prespavala noć u komadu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana Batinic (@marijanabatinic) on

U dobi od 10 dana, tri tjedna, šest tjedana, tri mjeseca i šest mjeseci većina beba prolazi kroz razdoblje intenzivnijeg rasta i naglog povećanja tjelesne mase. Tada joj se može pojačati osjećaj gladi, posebno noću, i može biti nemirnija nego inače. Ta razdoblja mogu trajati do 72 sata i potpuno su prirodna.

Da biste izbjegli noćna buđenja izazvana osjećajem gladi, nastojte završiti s hranjenjem prije nego što svoje maleno zlato stavite na spavanje. Ako zaspi tijekom dojenja, možete ga nježno probuditi prije nego što ga stavite na spavanje da biste dovršili hranjenje.

Ako je beba sita, veći su izgledi da neće prekidati svoj i vaš miran san. Ako se ipak nastavi buditi, vjerojatno traži utjehu. Zato je pomazite i tepajte joj umjesto da joj odmah ponudite mlijeko ili, ako ste preumorni, zamolite partnera da to učini.

Ako vaša beba plače te usput stenje i napreže se, provjerite da niste možda previše stegnuli pelenu ili neki drugi odjevni predmet. Ako je sve u redu, ponudite joj malo vode i pokušajte je ponovno uspavati. Ako ni to ne pomaže te beba i dalje stenje i napinje se, vjerojatno je previše pojela. Uzmite je na grudi, povijte joj nožice koliko dopusti i lagano joj masirajte leđa u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.

“U prva tri mjeseca života beba tek uči razlikovati dan i noć, te se ritam spavanja tek treba razviti. Uglavnom spava između 16 do 20 sati dnevno, ali rascjepkano u intervalu od 2 do 4 sata. Razlog tome je vrlo mali trbuščić. Beba stara jedan dan ima trbuščić veličine trešnje, dok je s mjesec dana velik poput kokošjeg jajeta. Odnosno, vrlo je mali i u njega ne može puno stati, pa beba treba češće jesti kako bi zadovoljila svoje potrebe”, pojasnila je za Roditelje.hr Iva Brčić, certificirana edukatorica, udruga Najsretnija beba Hrvatske.

Više o tome što o možete očekivati u prvoj godini života kad je bebin san u pitanju, ali i koja su moguća rješenje, saznajte OVDJE.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

roditelji i djeca

Oko čega se parovi svađaju: hoćemo li dopustiti djetetu da spava s nama ili ne?

Uspavljivanje, hranjenje, presvlačenje... sve su to aktivnosti koje…

Marijana i Marko Dream team

Nekad su zajedno tulumarili, a danas Marko i Marijana imaju posve novu zanimaciju!

Unatrag deset godina Marko Tolja i Marijana Batinić…

Pročitajte i:

bebica se kreće

Misterij oko 'baby handlinga': Hoće li bebi štetiti ako je baš svi u obitelji ne drže pravilno?

Napokon, nakon 9 mjeseci trudnoće, za vas najposebnije biće došlo je na svijet. Naravno, želite…

mama u depri

Teža strana majčinstva: što ako nastupi postporođajna depresija?

Nakon što prođe početno uzbuđenje novopečenog majčinstva, mnoge mame počinju doživljavati niz zbunjujućih i kontradiktornih…

marko tolja i dijete

Dohrana bebe: Vaše najdraže ulazi u novu fazu života: vrijeme je za nove okuse!

Prvih je nekoliko mjeseci djetetova života, dok je bilo samo na mlijeku, iza vas. Vrijeme…

mam i beba u igri

Sa svojom bebom možete se povezati i tijekom njezinog prvog mjeseca života!

Kao i mnogi roditelji-početnici (oni koji su dobili svoje prvo dijete), vjerojatno ste već pročitali…