odvikavanje od pelena

Kći poznate glumice s pet godina još u pelenama! Kad je vrijeme za odvikavanje?

Koji signali upućuju da je beba spremna za odvikavanje od pelena te što je još ključno kako bi pelenama uspješno rekli 'pa-pa'?

Zvijezda hit serije ‘Veronica Mars’, 39-godišnja glumica Kristen Bell šokirala je javnost priznanjem kako njezina petogodišnja kći Delta još nosi pelene, prenosi Story. Kristen s 45-godišnjim suprugom i glumcem Daxom Shepardom ima i 7-godišnju kći Lincoln, koja se odviknula od pelena 21. mjesec, no s mlađom to ne ide “glatko”.

“Svako je dijete drukčije!”, samo je krtako komentirala glumica.

S odvikavanjem od pelena treba započeti kad beba počne slati signale da je spremna (pokušava skinuti pelenu, oponaša roditelje ili pak govori nešto poput pipi, kaka). To se obično događa između 18. i 24. mjeseca starosti.

“Da bi odvikavanje bilo uspješno i vi morate biti spremni na to, jer će zahtijevati od vas popriličan angažman. A evo što bi trebalo napraviti. Za početak treba maknuti tepihe kako ih ne bi morali prati svaki put kada se dogodi nezgoda, a nezgoda će biti. Djetetu treba skinuti pelenu i obući gaćice i nikako ga više ne vraćati u pelenu. U početku će negodovati, često znaju i zadržavati stolicu jer se žele vratiti na staro stanje. U jednokratnim pelenama dijete nema osjećaj da je mokro i ne osjeća neugodu, pa kada dođe vrijeme za njihovo skidanje, ne vidi razlog zašto više ne može obavljati nuždu na taj način. A stolicu zadržavaju jer nikada prije nisu vidjeli svoj kakanac i misle da je dio njih, pa se ne žele od njega odvojiti. A i naravno, da bi vas pridobili da ga vratite u pelenu. Jednom kada ste uklonili pelene, stavljajte dijete na tutu kod svakog buđenja, kod svakog pijenja ili jedenja, prije svakog spavanja ili izlaska“, savjetuje Iva Brčić, certificirana edukatorica programa Najsretnija beba Hrvatska, napominjući kako je upravo ljeto idealno vrijeme za početak odvikavanja.

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia

Tagovi: ,

Vezano uz temu

VIDEO Ova djevojčica ne nosi pelene i na tutu ide od drugog tjedna života

Djeca su navodno od rođenja svjesna svojih fizioloških…

Odvikavanje od pelena bez muke i nervoze

Je li dijete spremno reći "pa-pa" pelenama te…

Odličan način da uštedite puno novaca još ovog ljeta

Želite brzo i jednostavno odviknuti dijete od pelene?…

odvikavanje od pelena

Ljeto je idealno vrijeme je za odvikavanje od pelena

Još jedno ljeto je stiglo, a s njim…

Pročitajte i:

Kako je narasla! Poznata sportašica i slavni glazbenik konačno pokazali kći!

Par se od travnja nije pojavljivao s djecom u javnosti!

prehrana dojilja

Što (ne)smije jesti dojilja?

Hrana koju majka konzumira mijenjat će okus njenog mlijeka te će se dijete tako izložiti…

Ovo je sve što trebate znati o povišenoj temperaturi kod djece!

Temperatura je znak da se tijelo s nečim bori i u normalnim okolnostima najčešće nije…