Pismo desetomjesečne bebe Djedu Božićnjaku

Vrijeme je pisanja pisama Djedu Mrazu, Djedu Božićnjaku ili bar mami i tati vezano uz darove povodom nadolazećih blagdana. Evo kakve želje ima jedna desetomjesečna beba, a vjerujemo da ćete prepoznati važnost tih želja i podudarnost sa željama ostalih vršnjaka

Dragi Djedica!

Imam deset mjeseci i pišem ti zato što je moja mama poslala "Božićnu listu" obitelji i prijateljima, ali na toj listi nema ništa što je meni zanimljivo. Piramida od plastičnih čaša stvarno nije nešto što me ozbiljno može zabaviti. Nek’ se sama igra s njima! I znam da se već podsmijehuješ jer računaš da ću poželjeti različite papire za zamatanje i kutije kao i ostale bebe mog uzrasta. Dobro, dobro, u pravu si. Naravno da to također želim. Ali ja imam cijelu listu dodatnih stvari koje ovim putem želim naručiti i koje stvarno jako, jako želim!
Ispod slijedi popis! Želim ti divne blagdane. Hvala!

1. Ovu žicu od laptopa
Želim ovu žicu više od svega. Molim te! Također želim i produžni kabel za struju s narančastom tipkom za uključivanja i isključivanje i s bijelom etiketom na drugoj žici (onoj koja nije povezana s laptopom). Zadovoljit ću se i s hrpom električnih žica općenito, ali najviše si želim ove određene koje sam otkrio iza maminog radnog stola, odmah pored klima uređana (čije žice isto želim).

Computer Cables Attached To Extension Cord

2. Ovu zidnu instalaciju za igranje
Nemam pojma zašto mi mama ne dopušta da se ovime igram, budući da je očito da se radi o dječjoj igrački. Želim jednu na svom krevetiću.

Toilet Roll

3. Ključeve od kuće
Želim set kućnih ključeva. Naravno, za žvakanje. Jedino metalni ključevi dolaze u ozbir. Molim te, nemoj mi kupiti plastične. Nisam idiot. Znam da plastični ključevi nisu pravi ključevi.

Bunch of keys

4. Svačije naočale
Vučem ovo s lica svih ljudi koje sretnem, ma koliko se to njima ne sviđalo. Želim jedan par svojih. I one će biti za pojesti.

Eyeglasses on newspaper

5. Sadržaj Ove Stvari
Želim da se sve što je u ovoj stvari izbaci na pod – osobito stvari poput iskorištenih vlažnih vatenih blazinica i ostataka zubnog konca. Ako želiš cijeli taj sadržaj izravno prebaciti u moje čizmice za darove, to će biti skroz u redu.

Wastebasket with crumpled newspaper

6. Šaku pseće dlake
Ovo je odlična stvar. Pokušavam često iščupati te dlake s našeg psa, ali se prebrzo kreće pa mi otežava da sakupim za kolekciju. Omiljena mi je zabava gurati tu dlaku u usta i potom odmah shvatiti da to zapravo nije bilo pametno i da tu dlaku uopće ne želim u ustima.

Dog in studio

7. Rupu na parketu
Ovo mi je jedna od životnih dilema. Provedem sate gledajući u ovu rupu i hvatajući je prstima. Znam da ne mogu "imati" rupu jer rupa nije stvar koju možeš imati. To je praznina, odsutnost nečega. Ipak je na listi stvari koje želim toliko jako kao što je Gandhi želio mir u svijetu. Kao što pas želi lizati moje lice. Kao što moja mama želi da joj prestanem skidati naočale s glave.

Old wooden background. Closeup.

8. Ovu stvar koje ima po cijelom stanu
Nemam pojma što je to. Sve što znam je da to želim u svojim rukama takvo mekano i osjetljivo zbog čega mama uvijek viče: "PRESTANI TO DIRATI, KOLIKO ČESTO MORAM USISAVATI VRAŽJI POD?!"

prasina

9. Pseću hranu
Svaki put kad se ovome približim, netko me odvuče dalje od toga. Ako ne žele da to jedem, zašto je na podu?

Pet Dish with Food

10. Jedan od ovih
Isto ne znam što je to, ali je sigurno vrlo zabavno s obzirom na to da moja mama neprestano gleda u to.

Teen Holding Cell Phone

Napisala: Raquel D’Apice, stand-up komičarka i autorica "The Ugly Volvo" humoristični/roditeljski blog
Izvor: http://www.huffingtonpost.com

 

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

beba se smije

Jezik malih beba: One znaju reći 'volim te'!

Dojenče, čim se rodi, počinje komunicirati sa svojom…

Pročitajte i:

Misija osvajanja stuba - to je tako uzbudljivo!

Imate li u kući ili zgradi stepenice, vidjet ćete kako je to nešto što jednogodišnjake…

Smije li beba kao dio dohrane jesti jagode?

Što o uvođenju alergena u dohranu govore nove europske smjerrnice i što učiniti ako se…

beba bez pelena

Moja beba gotovo nikada ne nosi pelene. Evo kako to funkcionira...

Pomisao da maloj bebi od devet ili čak manje mjeseci skinemo pelenu i pustimo je…

savršena mama četvero djece

VIDEO: Mama vs trojčeki + najstariji klinac

Svaka čast mami na snazi i živcima jer ovo mogu izdržati samo najjači i najhrabriji...