Je li bebi mjesto na poslu?

Fotografije djece na radnom stolu, stalni telefonski pozivi kući - roditeljska sreća u uredu ima granice. Ali koje? Pet preporuka za pravu mjeru.

Zaposleni roditelji su drukčiji od kolega bez djece: idu na vrijeme kući, češće nego ostali koriste bolovanje i čeznu za djecom. Kako bi održali dobro raspoloženje na radnom mjestu, imamo pet jednostavnih pravila igre.

1. Roditeljska sreća - ako se dozira, kolege će se veseliti s vama

Presretni ste jer je mališan prvi put rekao «mama» ili je uspio sam napisati svoje ime? Naravno da možete uključiti kolege u ovako važne događaje. No previše dječje sreće može brzo iznervirati. Kolegama koji nemaju djecu su peterosatne priče o drami – tuta naporne, moraju se navikavati na zidove ureda oblijepljene dječjim crtežima, obiteljska idila kao podloga na ekranu im je smiješna, a šef pita: «je li joj glava zapravo ovdje ili kod kuće?» Radije pričekajte da vas kolege prvi priupitaju za novi životni osjećaj. Mala fotografija na radnom stolu protiv čežnje za mužem i djecom? Tu se naravno ne može ništa prigovoriti.

2. Razgovarajte s djecom telefonom - ali ne satima

Leo je pao, Paula želi posjetiti prijateljicu a Jakov je dobio lošu ocjenu iz matematike - djeci je važno da se mogu obratiti roditeljima i tijekom radnog vremena. Jedan tihi, dnevni volim-te telefonski razgovor ne smeta nikome, ali načelne diskusije o zabranjenim računalnim igrama ili televizijskim serijama odgodite za večernje sate kad ste u četiri oka.

3. Svakodnevne brige - pričajte radije o riješenim problemima

Nova odgojiteljica je čista nula, vaš najdraži tjednima nije prstom maknuo oko kućanskih poslova, i s bakom je stresno jer malenom i preko dana daje dudu varalicu - sve je to nezgodno, ali privatno. Loše vijesti šire loše raspoloženje, pa i na poslu. Nesigurnošću pokazujete da uopće nemate pod kontrolom kućnu družinu. Radije izvješćujte o prebrođenim teškoćama. Majke u dnevnim obiteljskim kaosima vježbaju menadžerske kvalitete: planiranje, delegiranje, organiziranje, izdržljivost, rješavanje konflikata - to možete mirno priopćiti kolegama i nadređenima.

4. Maleni je bolestan - dokažite fleksibilnost

Roditelji imaju pravo na bolovanja zbog djeteta. No kad se nagomila posao i kad kolege stenju pod teretom obveza, «otići na bolovanje» je lakše reći nego učiniti. Pokažite se fleksibilni, možda se dio posla može obaviti od kuće ili ako radno mjesto nije daleko od stana - navečer u uredu. Sastavite privatnu mrežu koja će se sastojati od ljudi koji su bliski djetetu (bake, susjedi, prijatelji) i koji mogu pomoći ako se ukaže potreba.

5. Moram nakratko izaći - usprkos tome ostanite dostupni

Veliki je zaboravio kupaće gaćice za sat plivanja, služba za odvoženje manjega je bolesna. Napuštati tvrtku kad se kod kuće sve raspada nije dobro, no ne može se uvijek izbjeći. Najbolje je da već pri povratku na posao razjasnite je li u slučaju nužde moguće izaći na sat vremena. Ponudite da ćete u takvim slučajevima biti dostupni na mobitel. Ostavite ključ susjedi ili prijateljici koja bi mogla uskočiti kao pomoć. Kako bi bili dostupni djeci možete nabaviti «obiteljski mobitel» čiji broj imaju samo djeca i osobe koje se brinu za njih. S mobitelom na vibraciji, u hitnom slučaju ste dostupni i na sastancima te možete - kao da idete na zahod - kratko nestati, a da se to ne protumači negativno.

Pročitajte i:

"Upomoć, moja beba plače!"

Bebin plač za mnoge je roditelje velika nepoznanica. Za roditelje je naročito stresno kad je…

odvikavanje od pelena

Kći poznate glumice s pet godina još u pelenama! Kad je vrijeme za odvikavanje?

Koji signali upućuju da je beba spremna za odvikavanje od pelena te što je još…

dojenački grčevi

Sve što trebate znati o dojenačkim grčevima i kako ih spriječiti

Zašto dolazi do tih mučnih "epizoda" i za dijete i za roditelje znanost još nije…

majka i novorođenče

Žestoka rasprava o dojenju! 'Nisam manje vrijedna mama jer sam hranila bebu na bočicu!'

Dojenje je stvar osobnog izbora, ali i „vječna tema“ za žestoke rasprave. Majčino mlijeko najzdraviji…