Priča o Palčiću Noi

Svaka priča o Palčiću je teška borba na svoj način. Kako se za sebe izborio Noa, također je vrijedno divljenja. Baš kao što kaže i njegova mama, od njih moramo učiti...

25. 10. 2012. odlučio sam razdrmati život svojim roditeljima i izaći van na svijet! Znam da mi još nije vrijeme i da izliječem prerano, ali ja idem pa što bude!
I tako je u petak 26. 10. 2012. u 21:27 dok je na Istrinom stadionu igrana utakmica Istra-Slaven Belupo došao Noa! Pre pre rano! ali Noa je tako odlučio! Rođen u 25 tjednu trudnoće, točnije 104 dana prije termina poroda s jubilarnih 700 gr! Trudnoća je bila uredna i sve u najboljem redu sve do tog dana.. što se zaista dogodilo, nažalost, ne znamo, no više nije ni bitno. Najvažnije je da je Noa sada tu s nama; naša zvijezda vodilja, snaga ponos, hrabrost i učitelj! Neopisivo je što se sve od takvog borca može naučiti… Noa je imao grozne diagnoze (otvoren ductus, 4 sepse, krvarenje mozga 3/4 stupanj, na respiratoru 70 dana, ROP 4. stupnja, stomu, ingvinalnu herniju, ciste na plućima, konvulzije ..i još puno toga piše na otpusnom pismu…) Liječen je na odjelu Neonatologije u Riječkom rodilištu prvih 35 dana svog života te je kasnije prebačen na intezivnu njegu Dječje bolnice Kantrida gdje je liječen do termina poroda 07. 02. kada smo stigli kući. Noa je tada imao 2030 gr i 40 cm. Bio je mala štruca kruha :) .. iza nas je mnogo vježbanja i upornosti koje iz dana u dan daje pozitivne rezultate!
Noa je propuzao 26. 6. 2013. Od nedavno se diže na nogice i uz namještaj radi svoje prve korake :) Ima i teško oštećenje sluha te nosi obostrano slušne apartiće s kojima znatno bolje napreduje.. Također ima oštećenje vida tako da na lijevo oko vidi samo sjene… Uključen je u ranu intervenciju Centra za rehabilitaciju Veruda gdje ide na vježbe logopeda, defektologa i fizioterapeuta, te također vježba s tetom defektolog iz Centra za ranu intervenciju djece s oštećenjem vida Vinko Bek iz Zagreba.. Divno je surađivati i vježbati s tetama Ljiljanom, Keti, Doris i Duškom; to su tete pune ljubavi znanja i volje koje nam pomažu da Noa što prije sustigne svoje prijatelje… nedavno sam proslavio drugi rođendan :) veliki nasmijani sretan rođendan! …. dižemo palčić gore za Palčiće i palci gore za život! Jer ti mali borci se svojim srcem, snagom i voljom iz dana u dan pretvaraju u divove :)

P.s. rado dijelimo našu priču sa svima jer želimo biti podrška onim roditeljima koji sve ovo, nažalost, prolaze. Želimo im dati snagu i nadu da nije sve tako crno. <3 <3 <3

31102012221

20130322_082215

20141026_083642

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

najmanja beba na svijetu

Iz rodilišta izašla najmanja beba na svijetu

Priča ove malene Palčice toliko je ohrabrujuća, dirljiva…

VIDEO: Život s bebom rođenom tri i pol mjeseca prerano

Trudnoća u prosjeku traje 40 tjedana. Za to…

Nedonošče

Poštovana! Majka sam 5-ro djece, s tim da…

Priča o Palčiću Dominiku

Stiže i jedna dirljiva priča o Dominiku koji…

Pročitajte i:

Pospješite razvoj živčanog sustava kod bebe (bez da ga preopteretite)

Ako ste se pitali vidi li vas vaše novorođenče dobro i zašto je najmirnije kad…

Podarite sebi i bebi nešto posebno - naučite osnovne tehnike masaže bebe

Masaža bebe je drevna tradicija pružanja emocionalne i fizičke veze između roditelja i bebe. To…

Kažem vam, bebe imaju senzore!

Sjećam se kako mi je moja draga mentorica koja je rodila četvero djece pričala kako…

Stanja s novorođenčetom kod kojih je potrebno potražiti liječničku pomoć

Nakon otpusta iz rodilišta roditeljima u mnogočemu mogu pomoći patronažne sestre, no ovo su znakovi…