Priča o Palčiću Noi

Svaka priča o Palčiću je teška borba na svoj način. Kako se za sebe izborio Noa, također je vrijedno divljenja. Baš kao što kaže i njegova mama, od njih moramo učiti...

25. 10. 2012. odlučio sam razdrmati život svojim roditeljima i izaći van na svijet! Znam da mi još nije vrijeme i da izliječem prerano, ali ja idem pa što bude!
I tako je u petak 26. 10. 2012. u 21:27 dok je na Istrinom stadionu igrana utakmica Istra-Slaven Belupo došao Noa! Pre pre rano! ali Noa je tako odlučio! Rođen u 25 tjednu trudnoće, točnije 104 dana prije termina poroda s jubilarnih 700 gr! Trudnoća je bila uredna i sve u najboljem redu sve do tog dana.. što se zaista dogodilo, nažalost, ne znamo, no više nije ni bitno. Najvažnije je da je Noa sada tu s nama; naša zvijezda vodilja, snaga ponos, hrabrost i učitelj! Neopisivo je što se sve od takvog borca može naučiti… Noa je imao grozne diagnoze (otvoren ductus, 4 sepse, krvarenje mozga 3/4 stupanj, na respiratoru 70 dana, ROP 4. stupnja, stomu, ingvinalnu herniju, ciste na plućima, konvulzije ..i još puno toga piše na otpusnom pismu…) Liječen je na odjelu Neonatologije u Riječkom rodilištu prvih 35 dana svog života te je kasnije prebačen na intezivnu njegu Dječje bolnice Kantrida gdje je liječen do termina poroda 07. 02. kada smo stigli kući. Noa je tada imao 2030 gr i 40 cm. Bio je mala štruca kruha :) .. iza nas je mnogo vježbanja i upornosti koje iz dana u dan daje pozitivne rezultate!
Noa je propuzao 26. 6. 2013. Od nedavno se diže na nogice i uz namještaj radi svoje prve korake :) Ima i teško oštećenje sluha te nosi obostrano slušne apartiće s kojima znatno bolje napreduje.. Također ima oštećenje vida tako da na lijevo oko vidi samo sjene… Uključen je u ranu intervenciju Centra za rehabilitaciju Veruda gdje ide na vježbe logopeda, defektologa i fizioterapeuta, te također vježba s tetom defektolog iz Centra za ranu intervenciju djece s oštećenjem vida Vinko Bek iz Zagreba.. Divno je surađivati i vježbati s tetama Ljiljanom, Keti, Doris i Duškom; to su tete pune ljubavi znanja i volje koje nam pomažu da Noa što prije sustigne svoje prijatelje… nedavno sam proslavio drugi rođendan :) veliki nasmijani sretan rođendan! …. dižemo palčić gore za Palčiće i palci gore za život! Jer ti mali borci se svojim srcem, snagom i voljom iz dana u dan pretvaraju u divove :)

P.s. rado dijelimo našu priču sa svima jer želimo biti podrška onim roditeljima koji sve ovo, nažalost, prolaze. Želimo im dati snagu i nadu da nije sve tako crno. <3 <3 <3

31102012221

20130322_082215

20141026_083642

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

dvina meler

Nije je dugo bilo u javnosti, a sad je Dvina Meler prvi put progovorila o sinu

Bivša karatistica, manekenka i svjetska putnica Dvina Meler…

Poznata glumica u drami zbog prijevremenog porođaj trećeg djeteta

Stručnjak otkriva na koja tri načina počinje prijevremeni…

najmanja beba na svijetu

Iz rodilišta izašla najmanja beba na svijetu

Priča ove malene Palčice toliko je ohrabrujuća, dirljiva…

VIDEO: Život s bebom rođenom tri i pol mjeseca prerano

Trudnoća u prosjeku traje 40 tjedana. Za to…

Pročitajte i:

Novorođenče

Majka Priroda se pobrinula: Za što su sve sposobne bebe čim se rode?

Doista smo čudesno svoreni, zar ne? Da bi čovjek kao vrsta opstao na Zemlji, evolucijski…

mam i beba u igri

Sa svojom bebom možete se povezati i tijekom njezinog prvog mjeseca života!

Kao i mnogi roditelji-početnici (oni koji su dobili svoje prvo dijete), vjerojatno ste već pročitali…

Dojenje može postati pravi užitak

Iskustvo majke: "Dojenje mi je bilo veći izazov od poroda, a na kraju sam dojila četiri godine!"

Svaka majka svome novorođenom djetetu želi osigurati najbolje. Tijekom trudnoće proučavamo načine poroda, bavimo se…

bebin plač

Zašto moja beba stalno plače?

Možete li zamisliti život u kojem bebe uopće ne plaču? Teško! Da vaša beba ne…