Zdrava bebina koža uz Nivea baby proizvode

Svaka koža je različita, no bebina je koža uistinu posebna. Što je to drugačije na bebinoj koži i koji su proizvodi namijenjeni njezi takve kože?

Na prvi pogled jednostavno pitanje. Svatko zna da je koža bebe vrlo nježna i osjetljiva. No, osim nježnosti i osjetljivosti, postoji niz drugih, važnih osobitosti. Primjerice, koža je iznimno tanka.

Bebina koža

Kad se beba rodi, potkožno tkivo nije potpuno razvijeno. S vremenom se stvara masno tkivo. To masno, potkožno tkivo najvažnija je zaštita tijela protiv hladnoće. Upravo zbog toga bebe su veoma osjetljive na hladnoću koja može oštetiti nježnu dječju kožu. I vanjski je sloj kože, epiderma, kod beba tanji nego što je kod odraslih osoba. Zbog toga je bebina koža podložnija mehaničkim ozljedama kao što su, primjerice, ozljede od trenja pelena. Tada se na tom području može pojaviti crvenilo, iritiranost ili čak pelenski osip koji zahtijeva posebnu njegu.

Naime, već pri rođenju žlijezde lojnice i znojnice gotovo su potpuno formirane. Medutim, one ne mogu u dovoljnoj mjeri regulirati tjelesnu temperaturu, osobito za velikih vrućina. Žlijezde lojnice opskrbljuju kožu odrasle osobe zaštitnim, masnim slojem. Kod beba se taj, tzv. sebum još ne može stvarati. Zbog toga je njihova koža suša i ovisna o opskrbi vlagom i koži srodnim masnoćama.

Kako bi tada bebina koža ostala meka i zdrava te kako bismo spriječili dehidraciju kože, potrebna je svakodnevna njega, vlaženje i hranjenje kože odgovarajućim proizvodima. Jer samo će na taj način koža djeteta ostati nježna i podatna.
Nivea Baby blaga krema

n s ekstraktom nevena održava prirodnu ravnotežu vlage u koži tijekom cijelog dana

n za lice i tijelo − idealna za svakodnevnu njeguNježnost je jako važna!

Iako kod novorođenčeta još nisu razvijene sve funkcije kože, svaka beba od samoga početka, svakim djelićem svoje kože, pouzdano zna osjetiti i prepoznati nježnost.

Naime koža tek rođena djeteta nije još do kraja sazrela i ne funkcionira savršeno te treba vremena da se sve funkcije uspostave.

A u tome će joj svakako pomoći svakodnevna higijena, odnosno redovito kupanje, čista i izglačana odjeća te redovito mijenjanje pelena. Jer svakodnevna njega bebine kože pomaže njezinu zdravlju.


Jeste li znali?

Masaže bebe Nivea baby uljem odličan je način povezivanja s djetetom koje na taj način dobiva potrebnu
ljubav i njegu od roditelja.Nivea Baby njegujuÊe ulje s bademom

S prirodnim bademovim uljem visoke čistoće. Za nježno čišćenje, dubinsku hidrataciju i masažu
osjetljive bebine kože.


SAVJET

Za vjetrovitih i hladnih dana, prije izlaska, nanijeti tanki sloj na dječje lice, posebno na obraze.Nivea Baby Krema za zaπtitu od hladnoÊe i vjetra

n sadrži ekstrakt nevena i pantenol (provitamin B5)

n njeguje i hrani kožu

n ne sadrži vodu

Što je moguće manje

Proizvodi za njegu bebe trebali bi biti razvijeni pod geslom: “Što je moguće manje”. Odnosno, takvi proizvodi ne bi trebali sadržavati sastojke koji opterećuju kožu.

Zbog veće sigurnosti i blagosti proizvodi NIVEA Baby sadrže samo brižljivo odabrane sastojke koje koža vrlo dobro podnosi.

Nivea Baby umirujuÊi puder

Vrlo nježan puder upija prekomjernu vlagu nakon kupanja i mijenjanja pelena. Sadrži cinkov oksid koji
štiti kožu.

Pročitajte i:

Pospješite razvoj živčanog sustava kod bebe (bez da ga preopteretite)

Ako ste se pitali vidi li vas vaše novorođenče dobro i zašto je najmirnije kad…

Podarite sebi i bebi nešto posebno - naučite osnovne tehnike masaže bebe

Masaža bebe je drevna tradicija pružanja emocionalne i fizičke veze između roditelja i bebe. To…

Kažem vam, bebe imaju senzore!

Sjećam se kako mi je moja draga mentorica koja je rodila četvero djece pričala kako…

Stanja s novorođenčetom kod kojih je potrebno potražiti liječničku pomoć

Nakon otpusta iz rodilišta roditeljima u mnogočemu mogu pomoći patronažne sestre, no ovo su znakovi…