Pola pakiranja želatine u prahu namočite u vodi. U posudi lagano zagrijte 1 žlicu meda pa u njemu otopite ocijeđenu želatinu i 50 g margarina. U zdjelu uspite 600 g šećera u prahu, dodajte otopljeni margarin i želatinu i umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još šećera u prahu. Prije upotrebe smjesu stavite u posudu koju možete hermetički zatvoriti i ostavite je u hladnjaku 24 sata. Prije oblikovanja izvadite smjesu iz hladnjaka i promijesite je 5 minuta. Za to možete ruke nauljiti kokosovim uljem.
Osnovni recept za fondanat:
Izrada ukrasa:
Od smjese možete napraviti poznati prekrivač za tortu. Da bi smjesa dobro nalegla na tortu, možete je prethodno premazati s malo marmelade od marelice. Smjesu možete podijeliti na više dijelova te ih bojiti u razne boje. Koristite jestive boje koje možete ukapati već u otopljenu želatinu ili umijesiti u gotovu smjesu. A kad ste dobili smjesu u boji, samo je pitanje mašte što ćete od njih napraviti, loptice, figurice, cvjetiće... Sigurno je da će se vašim kreacijama diviti baš svi, a djeca pogotovo. Donosimo vam i par ideja...
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
5 zabluda o odgoju: Treba li djetetu sve olakšati i ponašaju li se i dobra djeca 'zločesto'?
5 načina kako odgajati visoko osjetljivu djecu
Ista prabaka: Kako je princeza Charlotte izgledala kroz godine na portretima koje tradicionalno fotka Kate Middleton
6 fraza koje roditelji ne bi smjeli govoriti djeci
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece