Sastojci za tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 70 g maslaca
- 2 žumanca
- sol
- korica polovice limuna (nešpricanog)
- maslac i brašno za premazivanje i posipanje kalupa
Sastojci za nadjev
- 400 g namočene pšenice
- 100 g šećera
- korica pola limuna
- 200 g svježeg kravljeg sira
- 2 jaja
- 300 g marelica (može i iz kompota)
Priprema:
- U kuhinjski multipraktik stavite sve sastojke za tijesto i miješajte ih dok se smjesa ne počne drobiti.
- Tijesto premjestite na dasku, mijesite ga dok ne postane glatko, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
- Pšenicu i šećer stavite u lonac, dodajte naribanu limunovu koricu i zagrijavajte na vatri dok se sve ne poveže u glatku smjesu. Kad se smjesa od pšenice ohladi, u nju u umiješajte sir, žumanca, snijeg od bjelanaca i marelice. Marelice prethodno ocijedite (ako su iz kompota) i osušite.
- Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup promjera 22 cm s visokim rebrastim rubom. Na tijesto stavite smjesu od sira.
- Pecite pitu otprilike 1 sat u donjem dijelu pećnice prethodno zagrijane na 180 stupnjeva.
Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia
Ista prabaka: Kako je princeza Charlotte izgledala kroz godine na portretima koje tradicionalno fotka Kate Middleton
6 fraza koje roditelji ne bi smjeli govoriti djeci
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti
10 životnih lekcija koje možete dobiti od svoga dvogodišnjaka