Gotovo da i ne postoji osoba, ne samo dijete, koja može odoljeti pizzi - najpopularnijem fast foodu talijanskog porijekla koji je pokorio cijeli svijet. I osim što je ukusna pizza može biti i zdrav obrok. Osobito ova za koju recept donosimo u nastavku, a čije je tijesto pripremljeno od cvjetače, a nadjev od teletine. Zbog mekane "korice" i namirnica bogatih vitaminima i mineralima možete ju ponuditi i djetetu mlađem od godine dana. 

shutterstock_1658963119.jpg
Shutterstock Cvjetača je idealna zamjena za klasična tijesta od brašna

SASTOJCI:

  • pola veće cvjetače (500 g)
  • 1 žlica integralnog brašna
  • 1 jaje
  • manji komadić teletine 
  • 1 dl pasirane rajčice
  • 1 mozzarella (125 g) 

PRIPREMA:

Stavite kuhati cvjetaču (samo cvjetove) dok ne omekša. Kada je kuhana izvadite ju, dobro ocijedite i izgnječite u cjedilu tako da iscuri sva voda. Kvaliteta tijesta ovisi će o njezinoj suhoći. U manji lonac stavite vodu i ubacite teletinu da se kuha i zagrijte pećnicu na 200 °C. U ocijeđenu cvjetaču dodajte žlicu brašna, jedno jaje i pola naribane mozzarelle (ili ju pokidajte na sitne komadiće) i sve sastojke dobro izmiješajte. Na lim za pečenje stavite papir i na njega stavite smjesu od cvjetače. Žlicom oblikujte tijesto za pizzu. Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.

shutterstock_1787992463.jpg
Shutterstock Osim rajčice, mozzarelle i teletine na pizzu možete staviti i druge sastojke

U čaši izmiješajte pasiranu rajčicu s malo vode i prelijte ju preko pečenog tijesta od cvjetače. Kada je teletina kuhana izvadite ju iz lonca i pokidajte na komadiće, baš kao i ostatak mozzarelle, te poslažite po rajčici. Po želji možete dodati i druge sastojke, kao i origano. Pecite na 200 °C još deset minuta.