Ovaj tiramisu možete spremiti u vatrostalnoj posudi ili u malim čašicama. Svejedno, bit će hit.
Sastojci
- 400 g jabuka
- 100 g piškota
- 200 ml soka od jabuka
- 50 ml calvados likera
- 2 zvjezdasta anisa
- 2 prutića cimeta
- 40 g nasjeckanih badema
- 3 velike žlice (na vrh) šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- mljeveni cimet badem u listićima
Priprema
1.Prvo ogulite jabuke i uklonite koštice. Narežite ih na komadiće i zakuhajte u soku od jabuke u koji ste dodali calvados, prutiće cimeta, zvjezdasti anis i 2 žlice šećera. Sve zajedno krčkajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
2.Nasjeckajte piškote tako da vam ostanu male mrvice. Zatim ih raspodijelite u čašice.
3.Popržite bademe na tavici i dodajte ih u lončić s jabukama.
4.Istucite šlag od slatkog vrhnja uz postupno dodavanje vanilin šećera i jedne žlice šećera. Na kraju umiješajte mascarpone.
5.Iz lončića s jabukama uklonite prutiće cimeta i anis. A zatim ih prelijte u čašice.
6.Na jabuke stavite kremu s mascarponeom, a po vrhu pospite listiće badema. Sve ukrasite mljevenim cimetom i ostavite u hladnjaku dva sata prije posluživanja.
Tekst: I. Š.
Foto: Profimedia
Dirljivo pismo djeteta koje će vam otvoriti oči: Nakon cijelog dana u vrtiću, želim opet biti tvoja beba
Tigar roditeljstvo - prednosti i nedostaci ove metode odgoja i kako znati je li ovo vaš stil
Znakovi po kojima možete znati da je beba dobila dovoljno mlijeka
Dr. Rajović: Nove generacije sve su sebičnije i motorički slabije, a ovo bi stručnjak zabranio kod učenja
5 zabluda o odgoju: Treba li djetetu sve olakšati i ponašaju li se i dobra djeca 'zločesto'?