Lošinjski arhipelag prepun je mirnih živopisnih mjesta jedinstvene ljekovite klime u čijim blagodatima možete uživati tijekom cijele godine, a jedno takvo mirno mjesto, savršeno za odmor i gastronomski užitak su Nerezine. Tamo ćete, u podnožju planine Osoršćice, samo 400 metara od mora, pronaći mali obiteljski hotel Manora gdje ćete se, tvrde njegovi vlasnici Franka i Ronald Spišić, osjećati opušteno kao kod kuće.

949A2535.jpg
Iva Lulić Franka i Ronald Spišić, vlasnici hotela Manora

Kako je riječ o manjem hotelu s 40-ak soba, domaćini su u potpunosti u mogućnosti posvetiti se svim gostima i pridati veliku važnost njihovoj udobnosti. Gastronomska ponuda iznimno im je važna i jedan je od bitnijih razloga zašto im se gosti vraćaju iz godine u godinu, a za osmišljavanja kreativnih jela zadužena je vlasnica Franka. Naime, u hotelu nude polupansion s kvalitetom à la carte restorana.

949A2886.jpg
Iva Lulić 

‘Na 6000 m 2 u blizini Zadra, posjedujemo vlastiti bio uzgoj povrća u čijim proizvodima možete uživati cijelo ljeto. Svakoga dana nove gastro poslastice iz dnevnih menija zadovoljiti će i najizbirljivija nepca. Svježa riba ili posebno ukusna otočka janjetina uz vrhunska hrvatska vina pozivat će vas uvijek iznova na naš otok’, objašnjava Franka.

Osim većeg vrta u okolici Zadra, manji vrt zasadili su i iza samog hotela Manora, pa svježe voće i povrće često od zemlje do stola dijeli samo nekoliko koraka. Kako je njen otac ribar, u ponudi uvijek imaju svježu ribu, a gosti se vole s njim i zaputiti na more te sudjelovati u ribolovu. Svaki dan nude vegetarijanski, riblji i mesni meni pa gosti mogu ujutro izabrati što će jesti tijekom dana, a mogu i kombinirati ta tri menija.

949A1961.jpg
Iva Lulić Vlasnica Franka Spišić osmislila je jedinstveni meni zbog kojega se gosti rado vraćaju u ovaj obiteljski hotel

Dvije godine zaredom, u hotelu Manora na Lošinju, održao se i Sensa yoga retreat – povlačenje koje podrazumijeva kratko napuštanje stresne svakodnevice, vježbanje i naravno, uživanje u zdravoj, sezonskoj hrani. Za tu priliku, Franka Spišić osmislila je poseban vegetarijanski meni, i otkrila nam recept za zelene palačinke s tunjevinom.

U vrelim, ljetnim danima poslužite se njenim savjetima za zdrav i brz ručak, a ako još uvijek razmišljate gdje biste mogli provesti odmor, hotel Manora nudi sve što vam treba.

recept-1.jpg
Iva Lulić Palačinke punjene tunjevinom

Palačinke punjene tunjevinom (za 2 osobe)

SMJESA ZA PALAČINKE:

  • 1 jaje
  • 100 ml zobenog mlijeka
  • 125 g pirovog brašna
  • malo soli
  • 300 g svježeg, zatim blanširanog usitnjenog špinata
  • Po potrebni dodati još vode ili brašna

ZA NADJEV:

Pomiješati 3-4 žlice tunjevine s malo sjeckanog mladog luka, cherry rajčica, 2-3 žlice blanširanog povrća po želji (npr. tikvice, paprika, mrkva...). Začiniti po želji, napuniti palačinke i zarolati