Kod takvih odstupanja dan ovulacije ne mogu izračunati ni najbolji kalkulatori. Ipak rijetko koja od nas će odoljeti tome da pogleda kad joj u ciklusu počinju plodni dani te kad je očekuje sljedeća mjesečnica. U kalkulator koji možete koristiti i na našem portalu dovoljno je jednostavno upisati dan posljednje mjesečnice i u tren oka ćete dobiti izračun plodnih i neplodnih dana.

Naravno u obzir treba uzeti i to što je napisano u tekstu iznad izračuna vašeg ciklusa. Naime, kalendar ovulacije pomaže vam da okvirno odredite plodne dane tijekom kojih je moguće ostvariti trudnoću ili razdoblje tijekom mjeseca u kojem možete imati spolne odnose bez opasnosti od trudnoće. Razlog zašto kalendar treba uzeti s rezervom jest taj što je teško predvidjeti individualna odstupanja u ciklusu koja su čini se i češća no što smo mislili.

Kad je kalendar opcija?

Kalendar ovulacije vam može biti orijentir ako ste tek odlučili zatrudnjeti. Ako se želite štititi pomoću kalendara, morate biti sigurni u redovitost svog ciklusa te jako dobro poznavati svoje tijelo. U suprotnom kalendar nije vaša opcija. Za sve one koji žele dobiti bebu, najbolje je još uvijek pouzdati se u česta odnosno redovita druženja u bračnom krevetu.

Sve one koji žele izračunati svoje plodne i neplodne dane u mjesecu upućujemo na naš zgodan i iscrpan kalendar ovulacije koji se nalazi na početnoj stranici u našoj škrinjici s blagom ili na:

https://www.roditelji.hr/plodni-dani/

Foto: Profimedia