Bezbrižno dječje ljeto uz L´ERBOLARIO

Sunce donosi zdravlje i život, a djeci kad su uz more i veliko veselje. No, nježnu dječju kožu potrebno je dobro zaštititi

Dječja koža je i do deset puta tanja od kože odrasle osobe te do prve godine života nema sposobnost stvaranja zaštite. Mehanizam zaštite u potpunosti je razvijen tek negdje oko šeste godine života.
Mnoge su studije pokazale da je izlaganje suncu odgovorno za razvoj barem dvije trećine kožnih oboljenja, a pretjerano izlaganje suncu u dječjoj dobi, bez visokih zaštitnih faktora povećava rizik od karcinoma kože kasnije u životu. Koža kumulira ultraljubičasto zračenje kroz cijeli život, a ono je najveće upravo u djetinjstvu.

 

Male bebe treba skloniti sa sunca
Stručnjaci preporučuju izbjegavanje izravnog izlaganja suncu kod djece mlađe od 6 mjeseci, ali svakako je za preporučiti i u hladu pripravke L/ERBOLARIO jer se koriste prirodne supstancije: ulje koštica breskve, ulje maslina i ulje nevena, te maslac slatkog badema. Ta ulja sadrže prirodne faktore. Kreme za sunčanje se nanose u debljem sloju više puta dnevno (što češće i nakon svakog kupanja), a dječja ih koža puno jače upija pa zato pripazite što se nalazi u pojedinim proizvodima.

U svakom je slučaju za one najmanje preporučiti boravak u hladu i korištenje faktora SPF 50+. Za sve je uzraste važno odabrati visoki faktor, znači 30 ili 50, i da to bude proizvod s mikropigmentima, a bez mirisnih tvari i boja, jer su oni odgovorni za pojavu alergijskih reakcija na koži.

Kreme se nanose na kožu bar pola do sat prije izlaganja suncu. Zaštitite im glavice kapicom ili šeširom s obodom i obratite pozornost na najosjetljivija područja: uši, nos, usne i ne zaboravite guzu. Nabavite im sunčane naočale, ali pripazite da imaju oznaku "UV nepropusno" a ne one obične za igru. Štetan utjecaj sunca ne događa se samo na direktnom suncu ili u hladu. Sunčeve zrake se odbijaju i o vodenu površinu. Djeca provedu veći dio dana u moru ili u kadicama. Nakon kupanja svaki puta ponovno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na oznaku vodootpornosti jer opreza nikada dosta.

Spriječite dehidraciju
Dehidracija je vrlo česta pojava tokom vrućih dana stoga pripazite da djeca dobiju dovoljno tekućine tijekom boravka na otvorenom. Neka im, iz istog razloga, prehrana bude bogata voćem i vitaminima. Nakon povratka kući namažite dijete hidratantnim losionom ili kremom da biste mu održali vlagu i osigurali elastičnost kože.

Iz palete proizvoda L’erbolario za djecu odaberite:

  • KREMA ZA DJECU SA FAKTOROM SPF 50+, 75 ml – Sadrži nevenovo ulje i ulje koštice breskve, vodootporna je, namjenjena je za uporabu i za lice i za tijelo
  • KREMA ZA DJECU SA FAKTOROM SPF 30, 125 ml – Sadrži ulje koštice breskve i maslac slatkog badema, vodootporna je, namjenjena je za uporabu i za lice i za tijelo.

 

 

Tekst: Promo L’erbolario
Foto: Thinkstock

Tagovi: ,

Vezano uz temu

mama i beba

Ljuskava i suha koža kod novorođenčeta

Suha i ljuskava koža kod novorođenčeta zahtijeva posebnu…

Zaštita bebine kože od sunca

Poštovana, imam bebu od 9 mjeseci. Zanima me…

promjene na bebinoj koži

Osjetljiva koža novorođenčeta

Koža tek rođene bebe osjetljivija je te se…

promjene na koži beba

6 promjena na bebinoj koži koje bi vas mogle zabrinuti

Evo nekoliko promjena koje se mogu pojaviti na…

Pročitajte i:

Sve ljetne opasnosti

Opekline, sunčanica, toplotni udar, ubodi insekata, ozljede, ljetne viroze... uz uživanje i odmor na plaži,…

Piccolosole kolekcija za zaštitu djece od sunca L'erbolario

Najbolja zaštita za male plivače i istraživače u plićaku Teško je obuzdati naše malene kad…

Preplanuli ten za tamnopute osobe uz L’ERBOLARIO

Ljeto je konačno stiglo, nije baš onako kako smo zamislili, ali sunčanih je dana sve…

Siguran boravak na suncu za svijetlu put

Svijetla put zahtijeva ozbiljnu zaštitu jer je osjetljiva, na suncu se vrlo brzo zacrveni i…