Sladoled od jagoda i mascarponea
Sastojci:
- 200 g jagoda
- 3 žlice sirupa od jagode
- 1 vanilin šećer
- 100 g mascarpone sira
- 50 g slatkog vrhnja
Priprema:
Jagode operite, ocijedite i očistite. Stavite ih sa sirupom od jagoda i vanilin šećerom u posudu pa sve izmiksajte. Dio smjese odvojite, a većem dijelu dodajte mascarpone i vrhnje pa sve promiješajte. Obje mješavine po želji raspodijelite u posudice za sladoled na štapiću i ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata.
Prijedlog više: Ako želite možete dio jagoda ostaviti sa strane, narezati ih na komadiće, ubaciti u smjese i zamrznuti u sladoled. Tako ćete imati komade pravih jagoda u sladoledu što je baš zabavno.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja