Šareni svjetlucavi paketi pod drvcem

Božićno drvce simbol je Božića i svega onog lijepog što on sa sobom donosi − obiteljska okupljanja, pripremanje kolača, pjevanje, druženje, zajedničko objedovanje i slavljenje rođenja novog života. No, ono što najviše veseli klince su šareni darovi pod drvcem. Ipak imate li malene bebe, njima ne treba kupovati puno darova. Što su djeca manja, to su im darovi manje bitni.

Koliko darova staviti djetetu ispod božićnog drvca?

JEDNOGODIŠNJACIMA je i sam pogled na božićno drvce te dosezanje svjetlucavih kuglica na njemu golema radost. A odmotavati pakete, razvezivati vrpce i trgati svjetlucave papire to je vrhunska zabava! Što je unutar paketa, to nije bitno. Važno je da paket izgleda zanimljivo za otvaranje i igranje.

Zato ne kupujte malom djetetu gomile igračaka jer tako malo dijete ne razumije pojam puno, a velika količina igračaka ga može samo uznemiriti.

DVOGODIŠNJACIMA je već pomalo jasno da je Badnja večer poseban trenutak pa su radosni i uzbuđeni kad pod borom ugledaju svjetlucave darove. No, više od dva ili tri dara nije potrebno kupovati. Ako, ipak ne možete spriječiti navalu darova od baka, djedova ili rodbine, tada njihovo otvaranje rasporedite na više sljedećih dana.

TROGODIŠNJACI znaju što slijedi nakon ponoći ili na božićno jutro pa su čitav dan izrazito uzbuđeni i napeti. Vjerojatno su i sami napisali poruku Isusu ili Djedu Božićnjaku i poželjeli točno određen dar! Međutim, ne znači da proporcionalno s djetetovom zrelošću i uzbuđenjem treba porasti i broj darova pod borom. Najbolje je uz jedan do dva veća dara pripremiti još pokoji manji paketić koji neće omesti otvaranje glavnoga dara.

Savjet roditeljima

Uz jedan dar Djeda Božićnjaka dijete može dobiti i jedan dar od roditelja. Tako će učiti da darove ne dobivamo samo čarolijom, već se, da bismo darivali druge, trebamo malo i potruditi.

Foto: Profimedia