U subotu 17. rujna 2011. klince i roditelje na splitskoj rivi očekuju cjelodnevne radionice za djecu na temu oralnog zdravlja i oralne higijene

Organizator radionica je Udruga za edukaciju djece o oralnom zdravlju Zubić Vila, koja će i ove godine po 3. put obilježiti Svjetski dan oralnog zdravlja. Cilj je kroz radionice i igraonice djeci i roditeljima ukazati na važnost oralnog zdravlja, te otkloniti dječji strah od stomatologa.



Zubić Vila je projekt pokrenut 2008. godine, djeluje kroz radionice otvorenog tipa na javnim površinama te u dječjim vrtićima. Do danas je kroz radionice prošlo preko 15 000 djece.


Djeci će se kroz interaktivne igre i razgovor na zanimljiv način ukazati na važnost zdrave prehrane i oralnog zdravlja.







Uz stručni nadzor djeca će moći bojati bojanke Zubić Vile, uklanjati karijes i vršiti ekstrakcije zubi na Play- Doh setu Zubar te na prikladnim igračkama učiti tehnike pranja zubi.


Svako dijete će kao motivaciju dobiti prigodni poklon.



Obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja pomogli su: Grad Split, Magma, Cemex, Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.



Pozivamo roditelje da dođu sa svojom djecom kako bi svi zajedno, uz igru, edukaciju i puno nasmijanih dječjih lica obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja.