Roditelji ponekad znaju primijetiti da je njihovo dijete živahno, lako uči, pokazuje strastvenu zainteresiranost za pojedine teme pa enciklopedijski proučava crkvena zvona ili može nabrojati sve tehničke specifikacije automobila ili je pak u stanju satima govoriti o slavnim izumiteljima i njihovima otkrićima, bez teškoće rješava matematičke probleme ili pokazuje nevjerojatan interes i talent za glazbu.

Je li riječ samo o izuzetno zainteresiranom djetetu ili je ipak riječ o nadarenom djetetu? Kome roditelj odlazi kada sumnja da ima nadareno dijete i što kad se ta darovitost utvrdi? Kako ga poticati? Kako ne pretjerivati? Koje su sve zamke na koje roditelj može naići te postoji li uopće nacionalni program za brigu o darovitoj djeci - samo su neka od pitanja kojima ćemo se baviti 14. studenog 2013. u MM Centru Studentskog centra u Zagrebu, Savska 25 s početkom u 18.30 sati.

Gosti su: prof. dr. sc. Neven Budak, posebni savjetnik predsjednika Vlade za znanost i voditelj Nacionalnog operativnog tijela za izradu strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, prof. dr. sc. Neven Judaš, profesor na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno - matematičkog fakulteta u Zagrebu i dugogodišnji popularizator i komunikator znanosti, te dr. sc. Nina Pavlin-Bernardić, docentica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Posebna gošća je Sunčica Findak, dugogodišnja urednica redakcije za školstvo i znanost na HRT-u, inače po struci pedagog, trenutno na HTV-u uređuje emisiju INDEX, a raspravu će zakuhati u svom posebnom stilu znanstvenika na eteru - Bojan Markičević, dugogodišnji znanstveni komunikator i urednik emisije Znanost na eteru Radija Student.

Većina događanja će se moći pratiti i u živo putem video prijenosa te će biti omogućeno i aktivno uključivanje u raspravu putem društvenih mreža organizatora.

Foto: Thinkstock