Nakon odlaska u mirovinu osnivača Male scene Vitomire Lončar i Ivice Šimića, kazališni klaster pod nazivom Zmajevo gnijezdo postat će središte okupljanja raznolikosti estetika, mjestom djelovanja Kazališta Smješko, Lutkarskog studija Kvak, Teatra Puna kuća, Teatra Tirena, Tigar Teatra, Triko Cirkus Teatra i Male scene, a u kojem će zajedničkim snagama kazalište za djecu podići na višu razinu.

Prvog srpnja pokrenuta je crowdfunding kampanju u trajanju od 40 dana kojom su prikupljene donacije za početak rada Zmajevog gnijezda, a koja je završila iznimnim uspjehom - prikupljeno je 104% predviđenih sredstava!

Sedam kompanija, sedam estetika, sedam premijera godišnje u afirmiranom prostoru, poznatom po izvrsnim i inovativnim produkcijama, a samo do 2017. godine, igrat će ukupno 47 repriznih naslova od kojih je 5 namijenjeno bebama, 32 nižem uzrastu te višem uzrastu i mladima 10 predstava! 

zmajevo-gnijezdo-od-rujna-postaje-srediste-okupljanja-na-medvescaku

Naslovi mnogih često nagrađivanih predstava prikazivat će se 24/7, a do ove ih jeseni niste mogli vidjeti zbog nedostatka prostora za igranje!

U Zmajevu će se gnijezdu poticati kritičko razmišljanje, kroz kreativnost će se razvijati odnos s publikom, a uz suradnju s publikom, glumci će snažnije graditi razmjenu umjetničke inovativnosti i izvrsnosti u procesu odrastanja i obrazovanja mladih kroz kazalište.

U planu je organiziranje različitih radionica poput lutkarskih, dramskih, cirkuskih, likovnih te dramskog pisanja!

Početak sezone

Nova sezona u Zmajevu gnijezdu otvara se u nedjelju, 4. rujna u 11 sati, besplatnom predstavom „Znakovi za najmanje“ (3+) u izvedbi Kazališta Smješko, dok će se prva praizvedba predstave „Sportski život letećeg Martina“ (10+) u izvedbi Male scene održati već 8. rujna u 19 sati.

U rujnu vas očekuju još dvije praizvedbe, 25. rujna u 11 sati „Dragica Coprnica – Priča o Zagrebu nekad“ (3+) nastala u koprodukciji Teatra Puna kuća i Lutkovnog gledališča Maribor prema motivima slikovnice Marijane Jelić te 28. rujna u 19 sati „Crna Petra“ (4+) autorice Lane Šarić, predstava nastala u suradnji Male scene i Triko Cirkus Teatra.

Tekst i foto: Zmajevo gnijezdo, http://www.mala-scena.hr/