zecic kao poklon za Uskrs

Životinjski kutak o nabavljanju kunića pred Uskrs: Ne postoje prigodni kućni ljubimci!

U subotu, 13. travnja u Životinjskom će se kutku, u Vlaškoj 105 U Zagrebu, od 10 do 13 sati, održati edukacija o kunićima. Tradicionalni je to program koji se svake godine uoči Uskrsa organizira u suradnji s Udrugom Zecovi. Namijenjen je djeci i nosi poruku: Ne postoje prigodni kućni ljubimci!

Diljem svijeta uoči Uskrsa ljudi nabavljaju kuniće i poklanjaju ih kao kućne ljubimce. Nažalost dio njih nakon Uskrsa jednostavno biva napušten i završava na cesti. Zato će i udruga Zecovi ovom prilikom predstaviti kuniće koji kod njih čekaju udomljavanje, a u novi će dom otići nakon Uskrsa.

Što se može raditi u Životinjskom kutku?

U sklopu ovog poziva djeca odnosno svi vlasnici kunića, svoje će ljubimce moći donijeti na pregled ušiju, rezanje noktića i čišćenje žlijezda. Dobri poznavatelji kunića dat će im savjete kako se još bolje o njima brinuti.

Da učenje može biti slatko, uvjerit će se mališani "udomljavanjem" čokoladnih zečića i proučavanjem Ugovora o udomljavanju kućnog ljubimca.

Svi koji donesu crtež na temu kunića ili ga nacrtaju u Kutku, sudjelovat će u posebnom natjecanju. Mogu osvojiti krpenog zeku.

zecic kao poklon za Uskrs

O Zagrebačkom životinjskom kutku

Zagrebački životinjski kutak informativni je centar o životinjama grada Zagreba osmišljen suradnjom Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba te Info centra Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba (SUZA).

Zamišljen je kao veselo, zanimljivo i humano mjesto s ciljem jačanja svijesti javnosti o savjesnom ponašanju i brizi za naše najbolje prijatelje - životinje. Zagrebački životinjski kutak je mjesto promocije zaštite životinja zainteresiranim građanima, mjesto predavanja, predstavljanja publikacija, godišnjih izvještaja i svih drugih događanja vezanih uz životinje grada.

Svi koji vole životinje, moći će saznati kako udomiti kućnog ljubimca, olakšati potragu za izgubljenim kućnim ljubimcima, informirati se o programima i životinjama Zoološkog vrta, radu udruga za zaštitu životinja, prijaviti uočene nepravilnosti u postupanju sa životinjama na prostoru Grada, dobiti valjane informacije o suživotu sa divljim životinjama na prostoru grada (vranama, zmijama, srnama, ježevima…).

Tekst: press
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Čitanje sa psom - besplatni program povodom Svjetskog dana knjige

Danas, 23. travnja 2018., u Životinjskom kutku u…

Pročitajte i:

Upoznajte autoricu Sense dijete i provjerite na sebi učinkovitost metode

Prestanite zbrajati kalorije i neprestano vagati hranu. Prestanite izbjegavati masnoće i jesti dosadne obroke. Ionako…

Što hrvatske znanstvenice i Kit Harington imaju zajedničko?

Svaki mjesec je mogućnost za novu pustolovinu i nove modne i životne lekcije, a to…

Sensa yoga & Vitality Retreat na otoku Ižu

Probudite životnu energiju i snagu svog srca na ovogodišnjem Sensa yoga & Vitality Retreatu koji…

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje uz projekcije i iskustva s putovanja Vitomira Maričića u Astronomskom centru Rijeka

U Astronomskom centru Rijeka i ove godine obilježit će se Dan planete Zemlje prigodnim programom…