Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica koje su promijenile svijet

Novo izdanje Školske knjige 'Žene u znanosti' slavi postignuća hrabrih i mudrih žena koje su otvorile put novim generacijama inženjerki, biologinja, matematičarki, liječnica, astronautkinja, fizičarki i još mnogih drugih!

U prošlosti se ženama uskraćivalo pravo na naobrazbu i plaćeni rad pa su znanstvenice od antičkog do suvremenog doba morale rušiti predrasude, kršiti pravila i objavljivati pod pseudonimom. Sve su to radile - iz čiste ljubavi prema znanju! Nije li ovo sjajna inspiracija i današnjim generacijama kojima je znanje dostupno, ali ga često shvaćaju olako. Čitajući o ovakvim iskustvima naučit će koliko je muke trebalo da se dođe do vremena u kojemu je ženama omogućeno da rade ono što žele te da nauče više cijeniti učenje.

Šarmantno ilustrirana knjiga, bestseler New York Timesa, Žene u znanosti - 50 neustrašivih predvodnica koje su promijenile svijet, naglašava doprinos pedeset zapaženih žena na području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) od antičkog pa sve do suvremenog doba. Ova fascinantna kolekcija sadrži i infografike o relevantnim temama kao što je zastupljenost žena u STEM području od 1970. do 2011. godine.

Knjiga predstavlja profesionalni put i znanstvena otkrića predvodnica iz različitih znanstvenih područja. Među njima su primatologinja Jane Goodall, koja je živjela s čimpanzama, ali i manje poznate znanstvene pionirke kao što su Katherine Johnson, afroamerička fizičarka i matematičarka koja je 1969. izračunala putanju Apollo 11 misije na Mjesec.

Uz knjigu je objavljen i dnevnik (za buduće) znanstvenice Volim znanost koji sadržava kreativne poticaje, inspirira djecu (i odrasle) svih dobnih skupina da ispune stranice s idejama i velikim snovima za budućnost. U dnevniku se na stranicama za vođenje bilješki nalaze inspirativni citati slavnih žena koje su postigle uspjeh na polju znanosti, tehnologije, matematike i inženjerstva (STEM), kao što je onaj Jane Goodall: "Vlastite mogućnosti možemo ostvariti samo ako nam naš bistar um i srce rade zajedno."

Autorica i ilustratorica: Rachel Ignotofsky

Izdavač: Školska kniga, 2018.

Cijena knjige Žene u znanosti: 109,00 kn

Cijena dnevnika Volim znanost: 79,00 kn

 

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Očaravajuće putovanje kroz ugroženi morski svijet

Upoznajte tajne mora - od pješčanih tropskih obala…

Interaktivne 3D knjige za nove generacije čitatelja koji žele naučiti više

Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi, ova je serija s…

Priče o nevjerojatnim seobama životinja - za znatiželjne ljubitelje prirode

Ovu će knjigu voljeti svi ljubitelji životinja i…

Pročitajte i:

Zazelenimo Prominu zajedno

Podržimo JYSKovu akciju "Ne štedi na šumi"

Bundevijada u Divljem srcu grada: Sto lica čudesnog povrća

U subotu 26. listopada održat će se tradicionalna Bundevijada u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Posjetitelji…

Teatar Puna kuća poziva najmlađe na svoju razigranu predstavu u MSU

U nedjelju, 27. listopada u 10.00 i 11.30 imate priliku pogledati predstavu za djecu u…

stipendije za ucenike

Budi i ti učenik srednje škole i stipendist Zaklade 'Vaše znanje – naša budućnost'

Olival je ove godine odlučio dati stipendiju učenicima srednjih škola i trenutno provodi natječaj za…