Show s popularizatorima astronomije približit će ljudima svrhu i značaj svemirskih istraživanja s fokusom na istraživanja planeta Zemlje. Popularizatori astronomije „vodit“ će gledatelje planetom na jedan drukčiji način s obzirom da svoj izgled svakodnevno mijenja. „Zemljino lice“ promatrat će se iz svemirske perspektive.

Približit će se nastojanja znanstvenika iz različitih grana znanosti koji koriste umjetne satelite da predoče promjene koje nastaju ljudskim djelovanjem, a sve s ciljem poboljšanja života na Zemlji kako bi budućim generacijama ostavili u nasljeđe naš dragulj.

O Tjednu geoznanosti

Tjedan geoznanosti promovira razumijevanje i vrijednost istraživanja geoznanosti te njenu primjenu i važnost u svakodnevnom životu. Ova međunarodna manifestacija organizira se od listopada 1998. godine, a u njoj sudjeluje preko 50 milijuna ljudi diljem svijeta.

Astronomski centar Rijeka u obilježavanju sudjeluje od 2014. godine. „Geoznanost je za svih“ (Geoscience Is for Everyone) tema je ovogodišnje manifestacije, a koja ima za cilj naglasiti inkluzivni potencijal i važnost geoznanosti u životima svih ljudi.

Tekst i foto: astronomski-centar-rijeka.hr