„Zemlja – svemirski dragulj“ – astronomski show za starije od deset

Povodom Tjedna geoznanosti, u petak, 18. listopada 2019. godine, u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka prigodno će se prikazati show „Zemlja – svemirski dragulj“(10 +) s početkom u 18 sati...

Show s popularizatorima astronomije približit će ljudima svrhu i značaj svemirskih istraživanja s fokusom na istraživanja planeta Zemlje. Popularizatori astronomije "vodit" će gledatelje planetom na jedan drukčiji način s obzirom da svoj izgled svakodnevno mijenja. "Zemljino lice" promatrat će se iz svemirske perspektive.

Približit će se nastojanja znanstvenika iz različitih grana znanosti koji koriste umjetne satelite da predoče promjene koje nastaju ljudskim djelovanjem, a sve s ciljem poboljšanja života na Zemlji kako bi budućim generacijama ostavili u nasljeđe naš dragulj.

O Tjednu geoznanosti

Tjedan geoznanosti promovira razumijevanje i vrijednost istraživanja geoznanosti te njenu primjenu i važnost u svakodnevnom životu. Ova međunarodna manifestacija organizira se od listopada 1998. godine, a u njoj sudjeluje preko 50 milijuna ljudi diljem svijeta.

Astronomski centar Rijeka u obilježavanju sudjeluje od 2014. godine. "Geoznanost je za svih" (Geoscience Is for Everyone) tema je ovogodišnje manifestacije, a koja ima za cilj naglasiti inkluzivni potencijal i važnost geoznanosti u životima svih ljudi.

Tekst i foto: astronomski-centar-rijeka.hr

Preporučujemo

Pročitajte i:

Plesna haljina žutog maslačka u ZKL-u

Zagrebačkom kazalištu lutaka velika je čast predstaviti novu premijeru, koja će se održati u petak…

Kamo za vikend? Na Elle Boutique gdje vas očekuje 100% hrvatski dizajn

Samo ove subote, 16. studenoga, i u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu najbolji…

Sinkovići objavili: Male crvene pande zvat će se Dudek i Regica

Četveromjesečni blizanci crvenih pandi iz Zoološkog vrta grada Zagreba dobili su imena Dudek i Regica.…

Nagrađeni 'Posteri' mira izražavaju dječju empatiju i ljubav

Djeca iz više od 180 zemalja u svijetu, ali i iz cijele Hrvatske, svojim likovnim…