Nakon uspješnog pokretanja GoGreen tržnice u Novom Zagrebu, u Centru Kaptol se pokreće sajam Zdravi pinklec. Taj će sajam u središtu grada omogućiti nabavu zdrave hrane malih hrvatskih proizvođača po povoljnim cijenama.

Riječ je o jedinstvenoj pop up tržnici u središtu grada na kojoj će se prodavati voće i povrće te sekundarni proizvodi iz domaće, ekološke i biodinamičke proizvodnje. Svakog će tjedna na sajmu sudjelovati dvadeset i pet izlagača iz cijele zemlje.

Među najzanimljivijima su Green Friends, skupina mladih ljudi koji u Rakovcu uzgajaju začine i egzotično bilje, OPG Loboda iz Dalja koji proizvodi pekmeze, salate i sirupe od ekološki uzgojene bazge i koprive, te punionica Eko Bobo iz Krapine koja radi vino od crnog ribizla i jagode te sokove od mente i borovnice. OPG Martinović iz Škabrnje svoju proizvodnju temelji na biodinamičkom uzgoju dok je aronija OPG-a Medić postala sinonim za pravu, ljekovitu aroniju. Jupiter projekt iz zagrebačkog Zapruđa proizvodi zubnu pastu bez fluora te zdrava jestiva ulja među kojima su ona od crnog kima te konoplje. OPG Bubnić iz Zagreba u proizvodnji kruha i peciva vodi se jednom mišlju – proizvesti kruh kakav je nekada bio. Zato koristi cjelovito zrno mljeveno mlinom na kamen te krušnu peć. OPG Matak će donijeti trešnje, bob i grašak. Iz Bedekovčine stižu pčelinji proizvodi Ekomedo, a s Paga sirevi Gligora.

zdravi-pinklec-za-cijelu-obitelj

Tekst: GoGreen

Foto: GoGreen, Profimedia