Zdravi doručak oduševio djecu, roditelje i učitelje

Zdravi doručak organiziran u Osnovnoj školi Matka Laginje i Osnovnim školama Fran Galović te I. Osnovnoj školi Dugave, okupio je više od četiri stotine učenika i njihovih roditelja uključenih u program PETICA - igrom do zdravlja

Cilj Zdravog doručka, organiziranog u sklopu programa Peticaigrom do zdravlja, bio je pokazati djeci i roditeljima kako od jednostavnih namirnica pripremiti zdrav i ukusan doručak. Za izradu kreativnih recepata te pripremanja Zdravog doručka bio je zadužen chef Mario Čepek, a osim standardnih namirnica koje se nalaze u svakom kućanstvu, koristio je i zdrave sezonske delikatese, poput čimulica (mladih izdanaka kelja) i jagoda koje se mogu pronaći na tržnicama.

Djecu je oduševila francuska pita "quiche" od integralnog brašna s nadjevom od krem sira i čimulica, Club sendvič s piletinom i rikolom, pjenica od griza s ukuhanim jagodama, te domaći jogurt s hrskavim žitaricama, sušenim i sezonskim voćem i medom. Studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta pripremali su zajedno s djecom šarene, ukusne, voćne "smoothy" napitke, a roditelji i učitelji bili su sretni što se jelo "zeleno" i zdravo.

PETICA_ZDRAVI DORUC¦îAK13

Njumi i Njami donijeli svježe vijesti iz Zdravigrada

Na Zdravom doručku bile su i maskote programa, Njumi i Njami, a donijeli su svježe vijesti iz Zdravigrada i provjerili koliko je gradiva usvojeno tijekom nastavnih satova programa PETICA. Njumi i Njamija je oduševilo bogato znanje koje su djeca pokazala o zdravom tanjuru i zdravim navikama, a nakon toga, igri i veselju nije bilo kraja.

Studenti Kineziološkog fakulteta, suradnici na programu, pripremili su zabavan poligon za vježbanje jer zdrave jutarnje navike uz zdravu prehranu uključuju i tjelovježbu koja, povrh toga, pridonosi dobrom raspoloženju. Tijekom kreativne radionice djeca su usvajala nova znanja, ali i izradila najveći zdravi tanjur na kojem su se našle brojne delicije izvedene raznim tehnikama crtanja.

PETICA_ZDRAVI DORUC¦îAK4

Doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender, znanstvena koordinatorica projekta izjavila je kako je ugodno iznenađena odazivom djece i roditelja obuhvaćenih projektom. "Ohrabruju nas pozitivni komentari roditelja, učitelja i djece te smo stoga motivirani za osmišljavanje novih kreativnih pristupa ovoj temi za nadolazeću školsku godinu. Usvajanje zdravih navika kroz igru i veselje osnovna je okosnica programa Petica, a taj pristup pokazao se vrlo učinkovitim i za djecu i za roditelje.", zaključila je doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender.

Zdravi doručak prvi je u nizu događanja koja su predviđena tijekom programa Petica - igrom do zdravlja. Još zabavnih zajedničkih trenutaka slijedi!

PETICA_ZDRAVI DORUC¦îAK12

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Marijana Mikulic

Marijana Mikulić: 'Život s troje djece čisti je ringišpil'

Svi znamo koliko su zdrava prehrana i tjelesna…

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

prehrana kao uzrok bolesti

Nezdrava prehrana ubije više ljudi nego pušenje

Ugledni znanstveni medicinski časopis Lancet objavio je opsežnu…

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

Pročitajte i:

Razvoj djetetovog samopoštovanja i samopouzdanja - besplatna tribina

Za odrastanje te zaštitu i očuvanje mentalnog zdravlja iznimno je važna razina samopoštovanja i samopouzdanja,…

Djeca u Saboru: Želimo da nas čujete

U povodu 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta i obilježavanja Svjetskog dana djeteta održana je…

Prosinac u zvjezdarnici u Rijeci u znaku dinosaura i Božića

U periodu od 3. do 31. prosinca djeca i školarci moći će pratiti zanimljiv program…

Mladi pokretači promjena na Global Children's Designathonu Zagreb

Zagreb je prošle subote, 16. studenog 2019. godine, već četvrtu godinu zaredom bio domaćin Global…