Zavirite iza kulisa kazališta Trešnja

Jedinstvena prilika za posjetitelje Gradskog kazališta Trešnja: zavirite iza kulisa, obiđite sve dijelove kazališta, upoznajte proces stvaranje kazališne predstave, osjetite čari i napore glumačkog poziva te naučite više o kazališnoj umjetnosti. Osvojite besplatne ulaznice za ovo događanje!

U kazalištu Trešnja učenici osnovnih škola, na inicijativu svojih učitelja, mogu sudjelovati u programu pod nazivom U kazalištu o kazalištu. Cilj ovog programa je na zanimljiv i pristupačan način upoznati učenike s prostorom kazališta i procesom stvaranja kazališne predstave. No, ovih zimskih praznika program će se po prvi puta održati za sve zainteresirane koji žele upoznati kazalište.

Tijekom obilaska kazališta posjetitelji će moći naučiti o procesu stvaranja predstava od nastajanja teksta, čitaćih proba, proba u prostoru, nastanka kostima i scenografije, oblikovanja rasvjete i tona, tehničke i generalne probe do pretpremijere i premijere. Uz stručno vodstvo imat će priliku obići razne dijelove kazališta Trešnja, koji inače nisu dostupni javnosti, te upoznati tehničku opremu uz koju se stvara kazališna iluzija.

Posjetiteljima će biti na raspolaganju kazališni pojmovnik koji objašnjava sva kazališna zanimanja, kao i pojmove koji se u kazališnu koriste. Neki od posjetitelja imat će priliku osjetiti čari, ali i napore koje donosi posao glumaca.

Jedinstveni termini ovog programa, održat će se za sve zainteresirane u kazalištu Trešnja 13. siječnja u 17 sati, 14. siječnja u 11 sati. Ulaznica je 30 kuna.

Najbržem čitatelju ili čitateljici darujemo dvije ulaznice za ovo zanimljivo događanje! Javite svoje podatke na mejl urednistvo@roditelji.hr sa svojim podacima s nazivom mejla “Posjet Trešnji” i nadajte se našem odgovoru :)

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi:

Vezano uz temu

Proslavite kreativno Majčin dan u Trešnji

Druge nedjelje u svibnju obilježava se Majčin dan.…

Vikend u Trešnji za najmlađu publiku

Pred kraj proljetnih praznika, u kazalištu Trešnja mogu…

Kreativni proljetni praznici za vaše klince

Predstave uz promotivne cijene ulaznica, kreativne radionice, baletne…

Crvenkapica kakvu još niste vidjeli

Napokon verzija Crvenkapice koja je zabavna i prilagođena…

Pročitajte i:

Prvi Park znanosti u Hrvatskoj

Na samo pola sata vožnje od Zagreba, u srcu Hrvatskog zagorja, otvoren je jedinstven, prvi…

Mala Pomorska bitka u Bakru - baština kao zabava za najmlađe

U subotu 14. srpnja je održana još jedna tradicionalna i spektakularna Pomorska bitka u Bakru…

Elle Boutique stigao u Dubrovnik!

Nakon uspješnog druženja u Zagrebu, hrvatski dizajneri stižu u Dubrovnik sa svojim aktualnim kolekcijama

Znanstvene radionice za djecu u Njivicama

Znanstvene radionice u režiji National Geographic Hrvatska s atraktivnim zadacima i pokusima ispunit će vrijeme…