U sezoni 2018./2019. zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja izvest će tri premijerna naslova kojima se nastavlja dosadašnja repertoarna politika, a koja se pokazala privlačnom djeci i mladeži, najavila je ravnateljica Višnja Babić.

Za novu sezonu izabrali smo predstave koje će, uvjerena sam, biti na razini uspješnica iz prošle sezone i oduševiti djecu: poznata, vječna bajka o Trnoružici, ponešto zaboravljena, ali briljantna priča o Timmu Thaleru i izgubljenom smijehu, te 'Orašar' u do sada djeci nepoznatoj verziji. Predstave režiraju dokazano maštoviti redatelji, uz pomoć vrsnih autorskih timova, a sjajan glumački ansambl jamči visoku profesionalnost.

Prva premijera u novoj sezoni, 5. listopada, bit će adaptacija poznate klasične bajke Braće Grimm, „Trnoružica“, u režiji Ivana Lea Leme.

 „Predstava je pravi raskošni bajkoviti spektakl. Devet cvjetnih vila nazvanih po cvijeću, Ruža, Gladiola, Degenija, Magnolija, Amarilis, Hortenzija, Pasiflora, Iris i Alstromerija, ispričat će priču o Trnoružici u kojoj prvi put saznajemo tko je zapravo bio mladić koji je poljubio Trnoružicu i je li on uopće princ“, najavio je Ivan Leo Lemo.
zanimljivi-naslovi-u-novoj-sezoni-gradskoga-kazalista-tresnja
edf

Orašar u posve novom ruhu

U najljepšem razdoblju godine posjetitelje kazališta „Trešnja“ očekuje omiljena blagdanska bajka djece i odraslih diljem svijeta, „Orašar“, E. T. A. Hoffmanna, koju za studeni priprema redatelj Paolo Tišljarić.

„Iznimno se veselim početku proba za predstavu 'Orašar'. Ovih dana kolegica Lada Kaštelan završava dramatizaciju. Iako je 'Orašar' jedna od najpoznatijih božićnih priča na svijetu, u procesu rada na tekstu učinilo nam se da je originalna Hoffmannova fabula gotovo potpuno nepoznata široj kazališnoj publici, stoga mislim da će naša predstava biti uzbudljivo otkrivanje 'prave' priče o Orašaru, u posve novom ruhu“, rekao je Paolo Tišljarić.

Ovosezonska knjižica sezone kazališta „Trešnja“ je tematska i rastvara se u veliki plakat Orašara.

U drugom djelu sezone, Trešnja priprema adaptaciju dirljive priče, Timm Thaler ili prodani smijeh, Jamesa Krüssa.  Priču o vrijednostima koje nosimo u sebi, a nismo ih svjesni dok ih ne izgubimo režirat će Rene Medvešek. Premijera je predviđena za ožujak 2019. godine.

Uz redovni kazališni repertoar, tijekom zimskih, proljetnih i ljetnih praznika, kao i prigodno tijekom godine, kazalište „Trešnja“ organizirat će baletne kampove, kreativne, robotičarske i druge tematske radionice za djecu, a neke od njih će se održavati u moderno uređenoj igraonici koja je preuređena u prošloj sezoni.

zanimljivi-naslovi-u-novoj-sezoni-gradskoga-kazalista-tresnja

Tekst i foto: press