Projekt IGRAMO SE! organizira se za suradne udruge s područja Splitsko-dalmatinske županije: Centar FRA ANTE SEKELEZ – Vrlika, PRIJATELJ – Omiš, Centar JURAJ BONAČI – Sinj, UTIS – Sinj, Udrugu osoba s invaliditetom – Trilj, SRCE – Split, LASTAVICE – Split, SINDROM DOWN – Split, ZVONO – Split i SUNCE – Makarska.

AKTIVNOST: Socijalna integracija djece i mladih s posebnim potrebama, njihovih prijatelja, naših animatora i gostiju kroz zajedničko druženje, igru, ples i zabavu u trajanju od 2 sata.

CILJ PROJEKTA: Dalmalino kroz Projekt IGRAMO SE!, ukazuje na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju, integraciji, načinima ophođenja prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, te na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva. Želimo da djeca i mladi osobe s poteškoćama u razvoju i njihove obitelji žive u zajednici koja ih prihvaća i uvažava, te u kojoj mogu ostvariti svoje potencijale.

Direktni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su - Djeca s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, teškoćama u učenju, tjelesna invalidnost, stanja uzrokovana bolestima; djeca s problemima u ponašanju;kao i djeca bez uočenih teškoća koja se aktivno uključuju bez selekcije i samostalno.. - Indirektni korisnici su njihovi roditelji, kao i svi ostali članovi njihovih obitelji čija se kvaliteta života također povećava.

zabavno-edukativni-projekt-za-osobe-s-posebnim-potrebama-2014

Koristi su: - Prilika za druženje s vršnjacima. Uzori među vršnjacima za vještine i ponašanja. - Veće samo poštovanje zbog boravka u grupi. Prilike za učenje o razlikama. - Učenje novih socijalnih vještina interakcije s djecom različitih sposobnosti. - Djeca spoznaju da pojedinac može prevladati svoje teškoće i tako postići uspjeh. - Priznavanje vlastitih sposobnosti, vještina kroz igru.

O NAMA: Dječji klub Dalmalino čine članovi, volonteri i suradnici koji su usmjereni na područje pozitivnog rasta i razvoja, a koji provodi niz mjera i aktivnosti sa istaknutim ciljevima za unaprjeđenje položaja djece i mladih u RH.