Zabavno-edukativni projekt za osobe s posebnim potrebama 2014.

Dječji klub Dalmalino prema Konvenciji o pravima djeteta i u skladu s ciljevima i djelatnostima udruge u periodu od 12. studenog do 5. prosinca 2014. godine organizira Projekt IGRAMO SE!

Projekt IGRAMO SE! organizira se za suradne udruge s područja Splitsko-dalmatinske županije: Centar FRA ANTE SEKELEZ - Vrlika, PRIJATELJ - Omiš, Centar JURAJ BONAČI - Sinj, UTIS - Sinj, Udrugu osoba s invaliditetom - Trilj, SRCE - Split, LASTAVICE - Split, SINDROM DOWN - Split, ZVONO - Split i SUNCE - Makarska.

AKTIVNOST: Socijalna integracija djece i mladih s posebnim potrebama, njihovih prijatelja, naših animatora i gostiju kroz zajedničko druženje, igru, ples i zabavu u trajanju od 2 sata.

CILJ PROJEKTA: Dalmalino kroz Projekt IGRAMO SE!, ukazuje na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju, integraciji, načinima ophođenja prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, te na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva. Želimo da djeca i mladi osobe s poteškoćama u razvoju i njihove obitelji žive u zajednici koja ih prihvaća i uvažava, te u kojoj mogu ostvariti svoje potencijale.

Direktni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su – Djeca s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, teškoćama u učenju, tjelesna invalidnost, stanja uzrokovana bolestima; djeca s problemima u ponašanju;kao i djeca bez uočenih teškoća koja se aktivno uključuju bez selekcije i samostalno.. – Indirektni korisnici su njihovi roditelji, kao i svi ostali članovi njihovih obitelji čija se kvaliteta života također povećava.

Plakat IGRAJMO SE 2014

Koristi su: – Prilika za druženje s vršnjacima. Uzori među vršnjacima za vještine i ponašanja. – Veće samo poštovanje zbog boravka u grupi. Prilike za učenje o razlikama. – Učenje novih socijalnih vještina interakcije s djecom različitih sposobnosti. – Djeca spoznaju da pojedinac može prevladati svoje teškoće i tako postići uspjeh. – Priznavanje vlastitih sposobnosti, vještina kroz igru.

O NAMA: Dječji klub Dalmalino čine članovi, volonteri i suradnici koji su usmjereni na područje pozitivnog rasta i razvoja, a koji provodi niz mjera i aktivnosti sa istaknutim ciljevima za unaprjeđenje položaja djece i mladih u RH.

Projekt IGRAMO SE 2014. - termini održavanja

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Usredotočimo se na djetetovu snagu, bez obzira na teškoće

Svako je dijete jedinstveno i stoga je pristup…

Dočarajte djeci radost sporta ove nedjelje na 8. Čigra Limač Kupu

U nedjelju, 26. ožujka u Domu sportova (dvorana…

Moć pohvale i lijepih riječi

Učitelj s Floride redovno pohvaljuje svakog učenika u…

puz

Spori, ali hrabri koraci naših pužića

Jureći kroz užurbane živote, uvijek u potrazi za…

Pročitajte i:

Saznajte kako roditelji i odgojitelji utječu na razvoj emocionalne inteligencije djece

Koje tehnike i alate možemo koristiti kako bismo potaknuli razvoj EQ-a, tema je edukativne konferencije…

Što roditelji trebaju znati o koronavirusu?

Koronavirus i virus gripe, koji svake godine zarazi milijune ljudi diljem svijeta, šire se na…

Na Jarunu otvoren na svijetu jedinstven ugostiteljsko-edukativni centar inkluzije

U centru The CookBook za ugostiteljstvo će se poučavati osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama…

Besplatno razgledajte nove, impresivne zbirke MUO-a

Nov postav zbirki dizajna i fotografije, obnovljeni treći kat, nova donacija mode i izložba suvremenog…