Svi znaju što je Zlatna bula i čuli su priče o Krvavom mostu, ali znate li gdje su u Zagrebu rasle naranče? Kako je nastalo jezero Jarun? Po čemu je Koturaška ulica dobila ime? Koja je ulica najkraća, a koja najduža u gradu? Znate li da Zagreb ima svoj asteroid?

Uz obilje zanimljivosti i legendi koje će vam zagolicati maštu saznat ćete kako se nekada živjelo, što je mučilo šegrte, kako se plesalo, tko su bili nažigači, a što nečastiva kolica i zašto su Zagrepčani proganjali balone. Upoznat ćete ljekarnike i vještice, povijesne osobe, genijalne izumitelje i još mnogo drugih likova iz zagrebačkog života.

Osim toga, dobit ćete odgovore na uvijek ista, teška pitanja – kamo otići i što pogledati, i na još teže pitanje – kamo otići s djecom. U knjizi ćete pronaći i brojne informacije o raznim igraonicama, predstavama, festivalima i događanjima u gradu.

zabavna-knjiga-o-zagrebu-za-djecu-roditelje-i-pedagoge

Knjiga Upoznaj Zagreb namijenjena je mladim čitateljima, roditeljima, učiteljima i svima koji žele upoznati Zagreb – ili misle da ga poznaju.

Više na: http://nakladanika.hr/knjiga/upoznaj-zagreb-novo-775.html

Darujemo vam besplatne primjerke!

Dvoje najbržih čitatelja, (koji u zadnja 3 mjeseca nisu ništa dobili putem našeg portala), koji na našu e-mail adresu urednistvo@roditelji.hr pošalju svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj telefona) na dar dobiva po jedan primjerak knjige "Upoznaj Zagreb".

Knjigu "Upoznaj Zagreb" na dar dobivaju Jelena Kovačević i Margita Blašković. Čestitamo!

Tekst i foto: Naklada Nika