Zabavno, veselo i duhovito! Tako bi se, u najkraćim crtama, mogla predstaviti nova seriju knjiga o Tomu Gatesu, diljem svijeta poznatome mladom junaku britanske spisateljice i ilustratorice Liz Pichon. Vrlo uspješan i nagrađivan serijal, preveden na 36 jezika i prodan u više od milijun primjeraka samo u Velikoj Britaniji, počinje knjigom Tom Gates: Moj savršeni svijet, a svojim će humorom i superzabavnim crtežima osvojiti ne samo sve ljubitelje Gregova dnevnika nego i djecu, pogotovo dječake, kojima čitanje nije omiljeno.

Tom Gates ide u 5. razred i u svoj dnevnik bilježi sve zgode i nezgode koje svakog dana doživljava kod kuće i u školi. Sve svoje zapise redovito ilustrira crtežima koji nisu baš uvijek zabavni njegovim profesorima. Tom voli glazbu, a njegov najdraži bend su 3FACE, no on i njegov najbolji prijatelj Derek imaju i svoj bend Psi zombiji. Obožava jesti karamel-vafle i izluđivati sitnim podvalama svoju stariju sestru Deliju za koju je napisao i prvi hit Delija je munjena.

zabavna-i-duhovita-knjiga-tom-gates-moj-savrseni-svijet

Liz Pichon dosad je objavila osam od planiranih deset knjiga iz serijala koji je oduševio mlade čitatelje i njihove roditelje diljem svijeta. Njezinoj su silnoj popularnosti pridonijele i prestižne nagrade: Roald Dahl, nagrada za najsmješniju dječju knjigu, nagrada Waterstone's za dječju knjigu godine i Red House Award za najbolju knjigu za mlade čitatelje.

Knjigu je prevela Petra Matić, a objavljivanje nastavka Odlični izgovori, druge knjige u serijalu, planirano je za listopad 2015. godine.

Što o knjizi kažu recencije

Pisana u obliku dnevnika s luckastim ilustracijama, ova knjiga ima odličan dječji dijalog, divne crteže, prekrasne fontove i niz nepredviđenih situacija zbog kojih ćete se smijati naglas.

Kids Book review

Odlična knjiga, puna humora i iznimnih ilustracija. Vrlo se lako i brzo čita. Izvrstan izbor za čitanje ne samo za mlade nego i za odrasle čitatelje! Ova knjiga zaslužuje ocjenu 5/5!

Goodreads

To je vrsta knjige kojoj će se djeca uvijek iznova vraćati jer se na njezinim stranicama krije pregršt pustolovina. Neopisivo zabavno štivo!

Inis Magazin

O autorici Lizi Pichon

Liz Pichon ilustratorica je i spisateljica. Studirala je grafički dizajn i radila kao art-direktorica u glazbenoj industriji. Autorica je iznimno uspješnog serijala Tom Gates. Živi i radi u Brightonu.

Informacije o knjizi

izdavač: Školska knjiga

autor: Liz Pichon

naslov: Tom Gates: Moj savršeni svijet

izvorni naslov: Brilliant World Tom Gates

prijevod: Petra Matić

žanr: knjiga za djecu, humor

uvez: meki

broj stranica: 256

cijena: 79,00 kn

ISBN: 978-953-0-60955-6

Darujemo vam jedan besplatan primjerak knjige Tom Gates: Moj savršeni svijet. Na adresu urednistvo@roditelji.hr pošaljite nam email s naznakom "Tom Gates" i vašim podacima- ime, prezime, broj telefona i adresa. Sretno!

zabavna-i-duhovita-knjiga-tom-gates-moj-savrseni-svijet

Tekst i foto: Školska knjiga

U nagradnoj igri u kojoj vam darujemo jedan besplatan primjerak knjige Tom Gates: Moj savršeni svijet, dobitnica je Radmila Birač. Čestitamo!