Mjesta u kineskim vrtićima je toliko malo da je takva situacija iznjedrila novi trend. Neki vrtići su počeli raditi natječaje za upis prema fotografijama djece koje roditelji trebaju poslati.

Kako svaki roditelj želi da njegova fotografija bude što ljepša i privlačnija tako obična obiteljska fotografija više nije dovoljno dobra. Mnoge obitelji stoga rezerviraju termine kod napoznatijih profesionalnih fotografa te se organiziraju pravi foto shootinzi s ciljem snimanja idealnih fotografija. Na kraju se fotografije obrađuju u photoshopu što je neke mališane već dovelo na naslovnice kineskih časopisa.

Za savršen portret djeteta ambicioznim roditeljima nije teško platiti bilo koju cijenu. Jedna fotografija s profesionalnom obradom košta otprilike 90 eura, a za cijeli book sa fotografijama djeteta roditelji trebaju izdvojiti otprilike 350 eura. Naravno, fotografija je ulaznica za informativni razgovor na kojem će roditelji predstaviti svoje dijete u najboljem svijetlu za primanje u odabranu vrtićku grupu.

Foto: Profimedia