Vrijeme je za novu, rujansku Sensu

Stigao nam je rujan. Sunce je izgubilo snagu i dobilo zlatnu zrelost i mekoću, a naš se pogled okreće prema unutra, razvrstava stara i stvara mjesta za nova životna iskustva. Inspiraciju za njih potražite u novoj Sensi. Svi novi pretplatnici na dar će dobiti luksuzne proizvode dermakozmetike Alma K. koji sadrže minerale, soli i blato Mrtvog mora. Prošetajte virtualno sadržajem na portalu Sensa.hr i prelistajte novi broj na dnu stranice, a pročitajte i Pismo urednice iz novoga broja.

Jeste li se ikad upitali koliko ranjivost, tj. strah od ranjivosti upravlja vašim životom i odlukama? Njegovi pratioci su naše ideje o mogućem odbijanju, padovima, nesigurnosti, pravljenju pogrešaka, a često nas drže u grčevitom zagrljaju koji ne popušta i ne dopušta nam da napravimo željene i potrebne korake prema naprijed. Iza svega krije se strah da ne budemo povrijeđeni i odbačeni.

No, ideja o neranjivosti je iluzija, napominje dr. Brené Brown koja je ovoj temi posvetila i knjigu. Umjesto da od ranjivosti bježimo i krijemo je duboko zakopanu u sebi, ona nas poziva da je prigrlimo kao veliki dar.

A koliko smo zaista ranjivi? Zasigurno mnogo više od onoga što drugima dopuštamo vidjeti, a najvjerojatnije i više od onoga što sami sebi želimo priznati. Naš prvi i najvažniji korak trebao bi biti iskren razgovor sa sobom, upoznavanje sa svojom ranjivosti i njezino prihvaćanje. Iz te pozicije možemo djelovati i pokrenuti se mnogo hrabrije, bez obzira na strah koji nas možda obavija.

Naš kolumnist dr. Kenan Crnkić tome bi vjerojatno pridodao i jednostavnu, a moćnu riječ "da". U njoj se krije velika snaga, ona otvara nove mogućnosti i rastvara granice koje najčešće sami sebi postavljamo. Kad nečemu ili nekomu kažemo "da", naša obveza je stvarna, teško se od nje više možemo sakriti. I, zaista! Koliko puta vas je odgovor "ne" doveo do nečeg novog, nevjerojatnog, zabavnog i, na kraju, do željenog scenarija?

Zanimljivo je to kako me svakog mjeseca iznova iznenade i pokreću poruke naših autora. Njihove riječi vraćaju mi željeni fokus i, kao da čitaju moje misli, strepnje i situacije kroz koje prolazim, suptilno mi nude drugačiji pogled i moguća rješenja.

Takvu energiju osjećam na ovim stranicama, znajući da su posvećene našim svakodnevnim borbama, ali i njihovu razrješenju. S novom sezonom, veselim se izazovima i temama koje diraju ravno u srce i dušu jer tamo se, budimo iskreni, događaju najteže, ali i najljepše stvari u životu.

I ne zaboravimo – hodajući starim, utabanim putovima nailazimo uvijek na iste situacije i ljude. Nije li život više od toga?

 

Tekst i foto: Sensa; Izabela Vrtar, glavna urednica sensa.hr

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Svibanjska Sensa je stigla!

Najljepši mjesec u godini nam je stigao. A…

Sensa yoga & Vitality Retreat na otoku Ižu

Probudite životnu energiju i snagu svog srca na…

Blagdansko druženje uz Sensu i Skinfinity

U blagdanskom ozračju luksuznog prostora prvog hrvatskog premium…

Uz pretplatu na magazin Sensa stiže i knjiga Tomice Šćavine

Novi pretplatnici Sense na dar dobivaju knjigu ‘Puni…

Pročitajte i:

Proglašeni su pobjednici Žutog okvira za održivi razvoj, znanost i obrazovanje 2019.

Svečana dodjela nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2019. godinu održana…

Zanimljiv način za stjecanjem samopouzdanja za maloljetne i mlade mame

Uočivši potrebu za jačim poticanjem zdravih navika i aktivnih stilova života kroz organizirane sportske aktivnosti,…

Održana premijera predstave Božić kod Zimogroznih

Zagrebačka filharmonija ima napokon pravi mali Broadway za djecu, i to zahvaljujući Zagrebačkoj filharmoniji, ravnatelju…

Čarolija za filmoljupce: Filmski advent u Tuškancu

Kino Tuškanac 14. prosinca postaje mjesto filmske božićne čarolije. Sve do 30. prosinca tamo ćete…