Volonter Hrabrog telefona dobitnik Volonterskog Oskara za 2016.

Matej Ilić Buljan, student psihologije koji volontira na Hrabrom telefonu gotovo četiri godine, ovogodišnji je dobitnik nagrade za najboljeg volontera koju dodjeljuje Volonterski centar Zagreb. Ovim putem i mi mu od srca čestitamo, kao i ostalim volonterima koji nesebično pomažu potrebitima

Osma po redu dodjela nagradu za najboljeg zagrebačkog volontera održana je u Staroj gradskoj vijećnici, a pobjednik je dugogodišnji volonter Hrabrog telefona Matej Ilić Buljan. Tako su odlučili građani koji su imali priliku glasovati od 30. siječnja do 19. veljače 2017. i to elektronskim putem na internetskoj stranici Volonterskog centra Zagreb, u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom. U drugom krugu natječaja sudjelovale su i Martina Hodinj (18) voditeljica Volonterskog kluba I. gimnazije te Marijana Jergović (52), predsjednica zagrebačke udruge "Smiješak za sve".

"Stvarno nemam dovoljno riječi da zahvalim na ovome što se danas dogodilo. Zašto volontiram je jedno od čestih pitanja koja su mi bila postavljana u posljednje vrijeme. Volontiram da budem tu za druge i da, kako je Martina jako lijepo rekla, ostavim svoj trag na svijetu. Ne trebam nagrade, ne trebam priznanja, jedino priznanje koje mi je bilo potrebno je od mojih dragih koordinatorica s Hrabrog. Drago mi je da su mi roditelji ovdje i da se ovo održava u prostoriji u kojoj su se oni vjenčali", rekao je Matej Ilić Buljan prilikom preuzimanja nagrade.

Od svog osnutka 1997. godine Hrabri telefon se bavi pružanjem direktne pomoći i podrške djeci i roditeljima, ali i radom na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Uključivanje studenata pomagačkih zanimanja u volonterske aktivnosti direktnog rada s djecom i roditeljima jedna je od osnovnih postavki rada Hrabrog telefona. Uz to što su na usluzi korisnicima, i oni kao budući stručnjaci kroz volonterski rad bivaju educirani i senzibilizirani za probleme nasilja nad i među djecom, izazove suvremenog roditeljstva, utjecaj na prihvatljiva ponašanja mladih, učenje dječjih prava i odgovornosti. Prema povratnim informacijama volontera upravo je stjecanje iskustva i vještina u praktičnom radu koji nije dovoljno zastupljen u okviru formalnog obrazovanja najveća dobit volontiranja na Hrabrom telefonu. Volonteri također nose spoznaju kako snaga koju imaju i znanje koje prakticiraju direktno doprinose društvu u kojem žive.

Poticanje volonterstva utkano je u temelje Hrabrog telefona i nasljeđe je s kojim se udruga ponosi, a nagrada je svojevrsna kruna u godini u kojoj se obilježava 20. godišnjica djelovanja.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

CHRISTMAS STORY – zvijezde za djecu

I ove godine magazin Story organizira koncert namijenjen…

Potaknite djecu na razvoj odgovornosti i ispunjavanje obaveza!

Početak škole za neku je djecu vrijeme uvođenja…

Ne propustite besplatnu Školu za roditelje

Dragi roditelji, savjetovalište Snaga obitelji započinje novi ciklus…

Stručni suradnici u obrazovanju - tko je tko?

Ljeto se bliži kraju, što znači da uskoro…

Pročitajte i:

Zanimljiv način za stjecanjem samopouzdanja za maloljetne i mlade mame

Uočivši potrebu za jačim poticanjem zdravih navika i aktivnih stilova života kroz organizirane sportske aktivnosti,…

Održana premijera predstave Božić kod Zimogroznih

Zagrebačka filharmonija ima napokon pravi mali Broadway za djecu, i to zahvaljujući Zagrebačkoj filharmoniji, ravnatelju…

Čarolija za filmoljupce: Filmski advent u Tuškancu

Kino Tuškanac 14. prosinca postaje mjesto filmske božićne čarolije. Sve do 30. prosinca tamo ćete…

Preuzmite besplatnu knjigu o trudnoći, porodu i babinju 'Trudna - tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci'

Knjiga Trudna – tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci prva je sveobuhvatna knjiga o trudnoći,…