Volonter Hrabrog telefona dobitnik Volonterskog Oskara za 2016.

Matej Ilić Buljan, student psihologije koji volontira na Hrabrom telefonu gotovo četiri godine, ovogodišnji je dobitnik nagrade za najboljeg volontera koju dodjeljuje Volonterski centar Zagreb. Ovim putem i mi mu od srca čestitamo, kao i ostalim volonterima koji nesebično pomažu potrebitima

Osma po redu dodjela nagradu za najboljeg zagrebačkog volontera održana je u Staroj gradskoj vijećnici, a pobjednik je dugogodišnji volonter Hrabrog telefona Matej Ilić Buljan. Tako su odlučili građani koji su imali priliku glasovati od 30. siječnja do 19. veljače 2017. i to elektronskim putem na internetskoj stranici Volonterskog centra Zagreb, u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom. U drugom krugu natječaja sudjelovale su i Martina Hodinj (18) voditeljica Volonterskog kluba I. gimnazije te Marijana Jergović (52), predsjednica zagrebačke udruge "Smiješak za sve".

"Stvarno nemam dovoljno riječi da zahvalim na ovome što se danas dogodilo. Zašto volontiram je jedno od čestih pitanja koja su mi bila postavljana u posljednje vrijeme. Volontiram da budem tu za druge i da, kako je Martina jako lijepo rekla, ostavim svoj trag na svijetu. Ne trebam nagrade, ne trebam priznanja, jedino priznanje koje mi je bilo potrebno je od mojih dragih koordinatorica s Hrabrog. Drago mi je da su mi roditelji ovdje i da se ovo održava u prostoriji u kojoj su se oni vjenčali", rekao je Matej Ilić Buljan prilikom preuzimanja nagrade.

Od svog osnutka 1997. godine Hrabri telefon se bavi pružanjem direktne pomoći i podrške djeci i roditeljima, ali i radom na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Uključivanje studenata pomagačkih zanimanja u volonterske aktivnosti direktnog rada s djecom i roditeljima jedna je od osnovnih postavki rada Hrabrog telefona. Uz to što su na usluzi korisnicima, i oni kao budući stručnjaci kroz volonterski rad bivaju educirani i senzibilizirani za probleme nasilja nad i među djecom, izazove suvremenog roditeljstva, utjecaj na prihvatljiva ponašanja mladih, učenje dječjih prava i odgovornosti. Prema povratnim informacijama volontera upravo je stjecanje iskustva i vještina u praktičnom radu koji nije dovoljno zastupljen u okviru formalnog obrazovanja najveća dobit volontiranja na Hrabrom telefonu. Volonteri također nose spoznaju kako snaga koju imaju i znanje koje prakticiraju direktno doprinose društvu u kojem žive.

Poticanje volonterstva utkano je u temelje Hrabrog telefona i nasljeđe je s kojim se udruga ponosi, a nagrada je svojevrsna kruna u godini u kojoj se obilježava 20. godišnjica djelovanja.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Kako postupiti u slučaju vršnjačkog nasilja u školi?

Ako znate da neko dijete proživljava vršnjačko nasilje,…

Punoljetnost Dječje kuće Borovje!

Udruga Hrabri telefon proslavila je 18 godina programa…

Roditelji gube živce dok se braće i sestre svađaju!

Kroz sukobe djeca uče kako rješavati probleme, kako…

Djevojčica ima strah od crtića, kako joj pomoći?

Hrabri telefon odgovara mami čija djevojčica se uplašila…

Pročitajte i:

Ljeto na Zrinjevcu uz pregršt dobre glazbe i zabave za klince

Zagrebačku kulturnu ljetnu scenu i ove će godine obogatiti najstarija jedinstvena manifestacija u najljepšem zagrebačkom…

Raj za svakog ljubitelja magičnog svijeta Harryja Pottera

Škola magije po treći put otvara vrata mladim vješticama i čarobnjacima, a glavni cilj škole…

SUPERTOON2019

Počinje Međunarodni festival animiranog filma Supertoon u Šibeniku

U ponedjeljak 22. srpnja u Šibeniku počinje 9. izdanje Supertoona, međunarodnog festivala animacije, koje će trajati…

Najbajkovitija utrka u Hrvatskoj za male i velike

Ne propustite najbajkovitiju utrka Hrvatske trkačke scene, šesti po redu Ogulin Trail, a ujedno i…