Svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić ove godine dobiva novo ruho! Manifestacija koja se već tradicionalno svake godine održava u Slavonskom Brodu, gdje je spisateljica napisala neke od svojih najpoznatijih djela, ove će godine biti bogatija i suvremenija nego ikad.

Zahvaljujući Gradu Slavonskom Brodu, inicijatoru i pokrovitelju manifestacije, koji na projektu surađuje sa svjetski poznatom umjetnicom Helenom Bulaja Madunić, Laboratorijem Zabave te Hrvatskim željeznicama, mališani i njihovi roditelji imat će priliku iskusiti jedinstveni doživljaj uz nezaboravnu vožnju vlakom.

Vlak iz davnina

„Neizmjerno sam ponosan što smo ove godine značajno osuvremenili i razigrali svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić, učinivšti program još bogatijim i raznovrsnijim što će zasigurno privući još više posjetitelja iz cijele Hrvatske“, izjavio je gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Pripovjedno putovanje „U svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić“ započet će u subotu, 6. travnja 2019. prikazivanjem animiranih filmova nastalih prema djelima spisateljice Ivane Brlić Mažuranić u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Vlak iz davnina

Idućeg dana, 7. travnja, Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz “Priča iz davnina” krenut će vlakom iz Zagreba put Slavonskog Broda. Kroz posebno osmišljen program interaktivnih pričaonica i kreativnih radionica, u Vlaku iz davnina po prvi put u Hrvatskoj će se zajednički stvarati i pričati priče uživo s vrhunskim umjetnicima zabave.

Po dolasku u Slavonski Brod posjetitelje očekuje Piknik iz davnina, kreativne fotkaonice, brojne radionice te koncert mladog zagrebačkog etno benda Balkalar koji je svojim izvedbama starih etno songova zadužen za razigranu, veselu, nostalgičnu atmosferu po uzoru na piknike našeg djetinjstva.

Vlak iz davnina

I tako dok vlak lagano ide put Slavonske ravnice, prolazeći kroz Šumu Striborovu, mlin Neve Nevičice, Legen grad Regoča, svijet male vile Kosjenke, ognjište Potjehova djeda i istinu Svarožića, male i velike putnike iz Zagreba i drugih gradova na putu prema Slavonskom Brodu vodit će pripovjedači, glumci, glazbenici, ilustratori, animatori, snimatelji i ostala velika i mala djeca StoryLand.Express storytelling posade. Kapetanica ove posade svestrana je, međunarodno nagrađivana umjetnica i pripovjedačica Helena Bulaja Madunić, koja već punih 25 godina diljem svijeta, od Zagreba, preko New Yorka, Madrida, Tokya, sve do Novog Zelanda, svojim inovativnim i osebujnim interpretacijama promovira našu baštinu. Tu je još i neumorni duo iz Laboratorija Zabave, Ana i Dijana, te Lovro Krsnik, posljednjih tjedana poznatiji kao mladi redatelj u neobičnoj akciji, koji između proba predstava juri na Markov trg čitati knjige izbačene iz lektire.

Grad Slavonski Brod poziva djecu i roditelje, djedove i bake te druge ljubitelje Ivaninih bajki iz cijele Hrvatske da u razdoblju od 7. do 13. travnja 2019. posjete Slavonski Brod. Detaljnije informacije o cjelokupnom programu i kupnji karata za Vlak iz davnina slijede uskoro.

Tekst i foto: press