Velika završnica Europskog biciklističkog izazova na Story Festu – uručene donacije maturantima Dječjeg doma u Nazorovoj

U sklopu manifestacije Story Fest održana je velika završnica Europskog biciklističkog izazova na Cvjetnom trgu, pri čemu je uručena donacija ovogodišnjim ambasadorima projekta, djeci iz Dječjeg doma u Nazorovoj koji izlaze iz programa alternativne skrbi i počinju samostalni život.

Europski biciklistički izazov završio je prije nekoliko dana, a u njemu je već treću godinu za redom sudjelovao i Zagreb te se natjecao s ostalim europskim gradovima u korištenju bicikala u svakodnevnom kretanju gradom.

Velika završnica Europskog biciklističkog izazova na StoryFestu protekli vikend bila je u znaku donacije za djecu iz Dječjeg doma u Nazorovoj

Dodatnu notu cijelom projektu dao je partner Hrvatska poštanska banka, doniravši za svaki prijeđeni kilometar u sklopu izazova jednu kunu na tekući račun posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život.

Za sudjelovanje u Europskom biciklističkom izazovu, koji je prije par godina pokrenuo grad Bologna, bilo je potrebno skinuti novu besplatnu aplikaciju Naviki te tijekom svibnja biciklirajući skupljati kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane. Tako je od 1. do 31. svibnja zabilježeno 42.871,30 prijeđenih kilometara čime se Zagreb pozicionirao na 25. mjesto. Upravo je to iznos, točnije donacija od 42.871,30 kuna, koju je Marko Petek, direktor regionalnog centra za stanovništvo Zagreb iz Hrvatske poštanske banke, uručio najvećim pobjednicima ovogodišnjeg Europskog biciklističkog izazova, maturantima koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život. Svečano uručenje donacije podržao je i Grad Zagreb, nositelj projekta Europski biciklistički izazov. Zahvalnice za odvožene kilometre timovima koji su biciklirali u sklopu Europskog biciklističkog izazova uručila je Darinka Jug, posebna izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i koordinatorica Europskog biciklističkog izazova.

Tekst i foto: press

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Orange Bike Ride u znaku leptira

Tradicionalni, 5. Orange Bike Ride krenuo je točno…

Biciklirajmo sigurno i zajedno

U parku Maksimir jučer je održana manifestacija „Biciklirajmo:…

Kronika uspjeha - Povijest bicikla u Zagrebu

U tunelu Grič otvorena je izložba “Kronika uspjeha…

Grad Zagreb predstavio je projekt Žbicanj

U sklopu Story Green predstavljen je projekt Žbicanj…

Pročitajte i:

Dođite na ogledne satove i upišite novu sezonu ART radionica za male i velike!

Pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje i Petre Popović, magistre edukacije likovne kulture…

Novi broj National Geographica otkriva rađanje Europe i prvih Europljana

Europljani koji žive danas, u bilo kojoj zemlji, raznovrsna su mješavina drevnih predaka koji potječu…

Volite štrudle? Onda se u rujnu vidimo u Jaškovu

Jedno od onih događanja na koje dođete nakon što ste tjedan dana postili pa da…

Znanstvene radionice časopisa National Geographic Hrvatska na otoku Krku

Ako ljetujete na Krku, svakako povedite svoje mališane u Omišalj i Njivice na znanstvene radionice…