Velika završnica Europskog biciklističkog izazova na Story Festu – uručene donacije maturantima Dječjeg doma u Nazorovoj

U sklopu manifestacije Story Fest održana je velika završnica Europskog biciklističkog izazova na Cvjetnom trgu, pri čemu je uručena donacija ovogodišnjim ambasadorima projekta, djeci iz Dječjeg doma u Nazorovoj koji izlaze iz programa alternativne skrbi i počinju samostalni život.

Europski biciklistički izazov završio je prije nekoliko dana, a u njemu je već treću godinu za redom sudjelovao i Zagreb te se natjecao s ostalim europskim gradovima u korištenju bicikala u svakodnevnom kretanju gradom.

Velika završnica Europskog biciklističkog izazova na StoryFestu protekli vikend bila je u znaku donacije za djecu iz Dječjeg doma u Nazorovoj

Dodatnu notu cijelom projektu dao je partner Hrvatska poštanska banka, doniravši za svaki prijeđeni kilometar u sklopu izazova jednu kunu na tekući račun posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život.

Za sudjelovanje u Europskom biciklističkom izazovu, koji je prije par godina pokrenuo grad Bologna, bilo je potrebno skinuti novu besplatnu aplikaciju Naviki te tijekom svibnja biciklirajući skupljati kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane. Tako je od 1. do 31. svibnja zabilježeno 42.871,30 prijeđenih kilometara čime se Zagreb pozicionirao na 25. mjesto. Upravo je to iznos, točnije donacija od 42.871,30 kuna, koju je Marko Petek, direktor regionalnog centra za stanovništvo Zagreb iz Hrvatske poštanske banke, uručio najvećim pobjednicima ovogodišnjeg Europskog biciklističkog izazova, maturantima koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život. Svečano uručenje donacije podržao je i Grad Zagreb, nositelj projekta Europski biciklistički izazov. Zahvalnice za odvožene kilometre timovima koji su biciklirali u sklopu Europskog biciklističkog izazova uručila je Darinka Jug, posebna izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i koordinatorica Europskog biciklističkog izazova.

Tekst i foto: press

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Orange Bike Ride u znaku leptira

Tradicionalni, 5. Orange Bike Ride krenuo je točno…

Biciklirajmo sigurno i zajedno

U parku Maksimir jučer je održana manifestacija „Biciklirajmo:…

Kronika uspjeha - Povijest bicikla u Zagrebu

U tunelu Grič otvorena je izložba “Kronika uspjeha…

Grad Zagreb predstavio je projekt Žbicanj

U sklopu Story Green predstavljen je projekt Žbicanj…

Pročitajte i:

Najbolje zemlje za odgoj djece: pogledajte na kojem je mjestu Hrvatska

Sveučilište u Pennsylvaniji od 2016. godine sastavlja godišnje liste najboljih zemalja za odgoj djece. Prve…

Trebate li učiti sa svojom djecom?

Roditelji učenica od prvog do četvrtog razreda, ne propustite besplatno predavanje koje vam pomaže da…

Kamo za vikend? U Osijek, na Sajam vjenčanja!

Dođite ovaj vikend na Sajam vjenčanja Osijek powered by Portanova! Otkrijte trendove u vjenčanjima, doznajte…

Egzotična zima s zanimljivim programom o grabežljivcima u ZOO vrtu grada Zagreba

Ovaj vikend u Zoološkom vrtu grada Zagreba počinje Egzotična zima – edukativni program koji svaki…