Večer s Dionom Leonardom i nevjerojatnom Gobi te dobrotvorna utrka

Upoznajte ultramaratonca Diona Leonarda koji nam dolazi sa svojom kujicom Gobi kako bi u cjelovečernjem razgovoru ispričao dirljivu priču o 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju i i susretu s malenim psom lutalicom koji ga je pratio u stopu.

Dion Leonard je australsko-britanski maratonac, motivacijski govornik i autor svjetskog bestselera “U potrazi za Gobi”. Trčati je počeo 2013., a vođen željom za uspjehom, više je puta neke od najtežih ultramaratona na svijetu završavao među prvih deset. Sudjelovao je na dva Saharska maratona, "Najteže utrke na Zemlji", brutalnoj 250 kilometara dugoj utrci u Maroku, tri puta je istrčao 250 kilometara ekstremnu pustinjsku utrku Kalahari kao i 250 kilometara dug mongolski Marš Gobijem. Pretrčao je i ultramaraton u Kambodži, 100 milja kineskoga Ultra Mount Gaoligonga, 100 milja havajskoga HURT-a i američku Trostruku krunu od 200 milja.

U svojem memoaru U potrazi za Gobi otkriva kako su ga osobni gubici i teška prošlost nadahnuli da pomogne malome, ali ustrajnome psu kojeg je susreo tijekom utrke kroz pustinju Gobi, te kako je bilo teško dovesti ga kući u Škotsku. "Susret Gobija i mene bio je sudbinski ", ovaj je 41-godišnjak ekskluzivno izjavio za časopis People. Tijekom ove nevjerojatno teške utrke ova malena srčana kujica, koja ga je pratila u stopu gotovo 130 km, pružila mu je spokoj i prijateljstvo koje je potaknulo njegovu duhovnu promjenu. Kujica je dobila prigodno ime Gobi, a Dion se zarekao da će pronaći način kako ju povesti sa sobom u Škotsku. No povratak kući bio je mnogo teži nego je to očekivao i upravo o tome piše u svojoj knjizi prema kojoj tvrtka 20th Century Fox planira snimiti film. Dio od zarade od knjige namjerava darovati u dobrotvorne svrhe.

Večer s autorom i njegovom ljubimicom održat će se u petak 18. 10. 2019. od 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1 (Zagreb).
Ulaznica je 20 kn, osiguran je prijevod razgovora na hrvatski jezik.

 

Dobrotvorna utrka ‘Trčimo s Gobi’

Naučimo što je to neraskidiva veza čovjeka i psa od autora bestselera “U potrazi za Gobi”, ultramaratonca Dion Leonard i potrčimo za pse iz Dumovca!
Pridružite se 19. 10. 2019. od 10 do 13. 30 sati na dobrotvornoj utrci od pet kilometara, prošećite ili protrčite kroz najljepši zagrebački park i pomozite psima lutalicama da kao i Gobi pronađu svoj zauvijek dom.

Sva prikupljena sredstva putem kotizacija za sudjelovanje u utrci donirat će se Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba – Azil Dumovec.

Prijave za utrku moguće su putem online prijavnice i uplate kotizacije unaprijed ili na licu mjesta.

 

Tekst: Vlasta Prohaska Jarec; FB event
Izvor: planetopija.hr

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Volontirajte na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2019.

UNICEF organizira humanitarnu utrku Mliječna staza 2019. za…

Počelo je još jedno Luftanje na Vidikovcu

I ove godine vas pozivamo na Luftanje -…

'Tko pjeva zlo ne misli' već treću godinu na zagrebačkom Vidikovcu

Festival posvećen najvoljenijem hrvatskom filmu u srcu Zagreba

Pročitajte i:

Djeco, jeste li za kreativno druženje s ludim klobučarom?

Etnografski muzej u Zagrebu poziva na ludozabavni program za djecu uz izložbu “Kapa dolje! Priča…

dijete s ADHD-om u skoli

Savjetovanje za povećanje motivacije i samokontrole djeteta s ADHD-om u školi i svakodnevnim obvezama

Savjetovanje za roditelje “Povećanje motivacije i samokontrole djeteta u školi i svakodnevnim obvezama” posvećeno djeci…

Dan crvenih haljina podsjeća nas na važan zdravstveni problem

S obzirom na činjenicu da je moždani udar treći vodeći uzrok smrti u žena, pod…

Najbolje zemlje za odgoj djece: pogledajte na kojem je mjestu Hrvatska

Sveučilište u Pennsylvaniji od 2016. godine sastavlja godišnje liste najboljih zemalja za odgoj djece. Prve…